جدول محتوا
- سرور چیست؟
- راهنمای خرید سرور HP
- هارد سرور چیست؟
- انواع هارد سرور
- کدی کیج چیست؟
- مبدل هارد سرور 2.5 به 3.5 اینچ
- چراغ LED در هاردهای سرور اچ پی
- خرید هارد سرور HP
- فروش هارد سرور اچ پی
- قیمت هارد سرور HP
- راهنمای خرید هارد سرور اچ پی براساس مدلهای پیشنهادی
- خرید هارد سرور HDD 300GB 6G SAS10k
- خرید هارد سرور HDD 600GB 6G SAS10k
- خرید هارد سرور HP 1.2TB SAS 12G 10K DS
- خرید هارد سرور HP 300GB SAS 12G 15K DS
- خرید هارد سرور HP 300GB SAS 12G 15K SFF
- خرید هارد سرور HP 900GB SAS 12G 15K DS
- خرید هارد سرورHP 900GB SAS 12G 15K SFF
- فرمول محاسبه ی طول عمر هارد سرور SSD
- بررسی خطاهای رایج در سرورهای HPE PROLIANT و راه حل آن
- تفاوت بین HDD و SSD
- تفاوت SAS با SATA
- اشتباهات رایج در خرید SSD
- هارد SFF چیست و چه تفاوتی با LFF دارد؟
- راهکارهای تشخیص تفاوت هارد اصلی و شرکتی
- علت سوختن برد هارد دیسک
- چه هاردی مناسب سرور من است؟
- هارد دیسک هلیومی چیست ؟
خرید هارددیسک بهدلیل اینکه مرکز اصلی داده و اطلاعات سرور است، از اهمیت بالایی برخوردار است. علاوه بر اینکه این قطعهی سختافزاری کل اطلاعات یک شرکت یا سازمان را نگهداری میکند، نوع هارد و مشخصات فنی آن در عملکرد و راندمان کاری نیز تأثیرگذار است، بههمین خاطر باید قبل از خرید با نکات مهم و موثر در خرید مناسب آشنایی داشته باشید. اگر قصد خرید هارد دارید یا میخواهید در مورد این منبع ذخیرهی اطلاعات، بیشتر بدانید، مطلب راهنمای خرید هارد سرور HPE را از دست ندهید.
سرور چیست؟
سرور را میتوان یک کامپیوتر پیشرفته و همیشه روشن دانست که از قطعات سختافزاری خاص و ویژهای تشکیل میشود. این دستگاه که وظیفه انتقال اطلاعات را از سرور میزبان به شبکه داخلی یا جهانی برعهده دارد، باید بالاترین پردازش و عملکرد را داشته باشد. بههمین خاطر عموماً از پردازنده قدرتمند، چندین رم با سرعت بالا و هارد چند ترابایتی تشکیل میشوند. (برای اطلاع بیشتر در این زمینه به مقالهی سرور چیست؟ انواع server و کاربرد آن! مراجعه کنید.)
راهنمای خرید سرور HP
با پیشرفت تکنولوژی و اهمیت استفاده از شبکه، بیشتر مشاغل نیاز به خرید سرور HP دارند. انتخاب یک سرور استاندارد و متناسب با کارآیی هر شغل علاوه بر بالا بردن کارآیی در مصرف انرژی و بازدهی نیز اثرگذار خواهد بود. امروزه کمپانی HPE با در نظر گرفتن نیازهای کاربران توانسته است سرورهای گوناگون با هرگونه کاربری را تولید و به بازار عرضه کند. اگرچه این کمپانی تنوع بسیار گستردهای در محصولات خود دارد اما قبل از خرید سرور HP باید بودجه، هدف و کارآیی که از سرور انتظار دارید را حتماً مشخص کنید. (برای اطلاع بیشتر در این زمینه به مقالهی راهنمای خرید سرور HP مراجعه کنید.) بهعنوان مثال درخرید حافظه رم باید تعداد کارمندان شرکت و همچنین نرمافزارهایی که با آن کار میکنید را مشخص سازید تا یک رم مناسب خریداری کنید. (برای اطلاع بیشتر در زمینهی خرید رم سرور اچ پی میتوانید به مقالهی بهترین راهنمای خرید رم سرور HP مراجعه کنید.)
هارد سرور چیست؟
یکی از قطعات سختافزاری در سرور، هارد است. این قطعه که وظیفهی ذخیرهسازی اطلاعات را برعهده دارد، باید دارای سرعت مناسب در خواندن و نوشتن داده و همچنین امنیت بالا در نگهداری اطلاعات باشد. معمولاً برند تولیدکننده و مشخصات فنی هارد در خرید هارد سرور و کیفیت نهایی آن از اهمیت بالایی برخوردار است.
هارد دیسک (hard disk)، که با نامهای ذخیرهساز، دیسک سخت، هارددرایو، و هاردیسک سرور نیز شناخته میشود، دارای چندین صفحهی مغناطیسی و چند پلاتر است که اطلاعات با هد مغناطیسی روی پلاتر نوشته میشود. اطلاعات، نرمافزار و سیستم عامل همگی بر روی هارد ذخیره میشود. این اطلاعات تا زمانیکه خود کاربر آن را پاک نکند یا هارد خراب نشود، بر روی این قطعهی سختافزاری باقی خواهد ماند.
کمپانی HPE یکی از تولیدکنندگان خوشنام و پرطرفدار در تولید هارد سرور است که محصولات خود را تحت سختترین آزمایشها و به مدت 35/3 میلیون ساعت جهت تعیین کیفیت قرار میدهد. همچنین محصولات این کمپانی دارای گارانتی طولانی مدت نیز است که باعث میشود تا کاربران با خیال راحت از کارآیی و امنیت محصول آن را خریداری کنند. همچنین بازیابی اطلاعات سرور در محصولات کمپانی اچ پی در بیشتر موارد با موفقیت همراه است.
انواع هارد سرور
عمدتاً هارد سرور اچ پی براساس تکنولوژیهای بهکار رفته در آن به 4 مدل دستهبندی میشوند که عبارتند از:
– هارد سرور HDD: رایجترین هارد در بازار که دارای پلاتر و هد است و اطلاعات روی صفحات مغناطیسی هارد ذخیره میشود، HDD نام دارد. استفاده از انواع هارد HDD در سرور اچ پی در زمان تأخیر و سرعت چرخش دیسک تأثیرگذار است. عمدتاً سرعت چرخش در این HDD شامل 7200، 5400، 10000 و 15000 دور در دقیقه (RPM) است.
– هارد سرور SSD: هارد SSD سرور یا Solid State Drive برخلاف HDD فاقد صفحات مغناطیسی، هد و پلاتر است و اطلاعات را روی چیپ الکترونیکی هارد ذخیره میکند. عدم داشتن ساختار الکترومغناطیسی و مجهز بودن به ساختار بلوکهای الکترونیکی باعث بالا رفتن سرعت در هاردهای SSD میشود. براساس مقدار بلوک الکترونیکی که در هارد در نظر گرفته شده است، هارد SDD در سه نوع SLC یا Single-Level Cell، MLC یا Multi-Level Cell و TLC یا Triple-Level Cell(این مدل مخصوص موبایل است) تولید میشوند.
– هارد سرور NVME : نوع پیشرفته و سریعترین مدل هارد در بازار مخصوص مدل NVME یا Non-Volatile Memory Express است. این مدل هارد که در سال 2013 به بازار عرضه شد، برای نصب روی اسلات PCIe مادربورد قرار میگیرد و دارای توان عملیاتی بالایی است. معمولاً شرکت یا سازمانهایی که کاربری گرافیکی یا تولید نرمافزارهای گیم را برعهده دارند، هارد NVME را انتخاب میکنند. این مدل هارد برای کارهای سنگین انتخابی مناسب خواهد بود.
– هارد درایو هلیومی: در هارد سرورها با تمام دقتی که در مهر و موم آنها انجام میگیرد، احتمال وجود هوا بسیار زیاد است که همان مقدار کم هوا میتواند باعث لرزش و صدا شود. در نتیجه هاردهای جدید با استفاده از فناوری گاز هلیوم تولید میشوند که علاوه بر از بین بردن صدا و لرزش از ظرفیت بسیار بالایی برخوردارند.
علاوه بر تکنولوژی بهکار رفته در هارد سرور، اندازه هارد و نوع درگاه ارتباطی باعث میشود تا هارد در انواع مختلفی تقسیمبندی شود. انواع دیگر هارد براساس رابط عبارتند از:
– هارد سرور با رابط IDE: این مدل هارد سرور اچ پی بسیار قدیمی است و معمولاً کمتر شاهد وجود آن در بازار هستیم. با اینحال این مدل هارد دارای سرعت انتقال داده برابر با 133 مگابایت است و میتواند از دو مدل سختافزار بهطور همزمان پشتیبانی کند.
– هارد سرور با رابط SCSI: هارد مجهز به رابط SCSI دارای سوکت ورودی/خروجی است که بهطور مستقیم به سرور متصل میشود و تا 300 گیگابایت ظرفیت دارد. معمولاً از این مدل هارد در نسل 3 و 4 پرولیانت استفاده میشود.
– هارد سرور با رابط SATA: هارد مجهز به رابط SATA یکی از محبوبترین هارد سرور اچ پی است که از توان عملیاتی و ظرفیت مناسبی برخوردار است. معمولاً هارد با رابط SATA تا 6 گیگابایت در ثانیه توان عملیاتی و تا 600 مگابایت در ثانیه اطلاعات را منتقل میکند. قیمت مناسب و مصرف پایین انرژی دلیل پرطرفدار بودن هارد سرور SATA است.
– هارد سرور با رابط SAS: هارد سرور مجهز به رابط SAS را میتوان نوع پیشرفته SATA نامید که در سرعت و توان عملیاتی تقریباً دو برابر شده است. هارد SAS برای سرور اچ پی در دو نسل SAS.01 و SAS.02 تولید شده است. این مدل هارد سرور مجهز به تکنولوژی Hot Pluging نیز است که این قابلیت باعث میشود تا در هنگام روشن بودن دستگاه، بدون نیاز به خاموش کردن آن هارد را از سرور جدا کنید. هارد SAS اگرچه در سرعت انتقال اطلاعات بسیار سریع است اما با توجه به ظرفیت پایین، قیمتی بالا دارد. خرید هارد SAS معمولاً برای شرکت یا سازمانهایی مناسب است که سرعت انتقال داده برایشان در اولویت قرار دارد.
– هارد سرور با رابط FDE/SDE: نوع رمزگذاری شده و با امنیت بالای هارد SAS تبدیل به هارد با رابط FDE/SDE شده است.
– هارد سرور با رابط FC: هارد مجهز به رابط FC برای سرورهایی طراحی شده است که انتقال اطلاعات از طریق فیبرنوری انجام میشود.
– هارد سرور با رابط SFF: هارد SFF که مخفف Small Form Factor بود و به هارد 5/2 اینجی نیز معروف است، دارای کوچکترین ابعاد در بین هاردها است. این مدل هارد دارای سرعت بسیار بالا در انتقال اطلاعات و مصرف پایین برق را دارد.
– هارد سرور با رابط LFF: هارد LFF که مخفف Large From Factor بوده و به هاردهای 5/3 اینچی نیز شناخته میشود، در واقع رایجترین سایز برای انواع هاردها است. معمولاً برای ساخت یک سیستم ذخیرهسازی یا استوریج از چندین هارد LFF که ظرفیت بسیار بالایی دارند، استفاده میشود. معمولاً کسبوکارهایی که در زمینه دیتا و حجم زیادی از اطلاعات فعالیت دارند، به دلیل ظرفیت بالای هارد سرور با رابط LFF، آن را خریداری میکنند.
کدی کیج چیست؟
در سادهترین حالت کدی کیج را میتوان یک محفظهی مستطیل شکل و در ابعاد مختلف نامید که برای استفاده از هاردهای مدل SDD، LFF و SFF یا افزودن هارد دوم کاربرد دارد. این قطعه که با نامهای براکت، کدی هارد، سینی یا تری سرور و کیج نیز شناخته میشود معمولاً برای سرور، لپتاپ و ALL IN ONE کاربرد دارد. کدی هارد سرور از جنس آلومینیوم و پلاستیک است و معمولاً کمپانی HP برای هر نسل از سرورهای خود یک کدی کیج مخصوص تولید میکند. بهعنوان مثال کدیکیج G7 مخصوص نسل G7 سرور پرولیانت است.
مبدل هارد سرور 2.5 به 3.5 اینچ
بسیاری از سرورها دارای درگاه LFF یا 5/3 اینچی هستند که فقط میتوان از این مدل هارد در آنها استفاده کرد. برای اینکه بتوانید هاردهای SFF یا 5/2 اینچی را به سرور متصل کنید نیاز به یک مبدل یا کانورتور دارید. مبدل هارد سرور 2.5 به 3.5 اینچ که با نامهای آداپتور یا باکس تبدیل هارد نیز شناخته میشود، توسط کمپانی اچ پی تولید شده، از جنس آلومینیوم و دارای یک بُرد اصلی با ساختار SECC است که با تغییر پورت دوگانه به منفرد انتقال داده و استفاده از هارد SFF را فراهم میسازد.
چراغ LED در هاردهای سرور اچ پی
LED HDD یا چراغ وضعیت هارد سرور که عمدتاً روی کدی کیج و نسل 8 پرولیانت به بعد کاربرد دارند، نشانگر وضعیت فعالیت هارددیسک است که براساس رنگ و حالت نشاندهنده دستهبندی میشود و عبارتند از:
– آبی ثابت: موقعیت ثابت هارد در سرور
– آبی چشمکزن: اعلام هشدار برای بهروزرسانی یک نرمافزار
– روشن بودن چراغ سبز: Drive Activity یا فعالیت هارد در سرور
– خاموش بودن چراغ سبز: عدم فعالیت هارد یا deactivate
– ثابت بودن چراغ سبز: سلامت هارد
– سبز چشمکزن: نشاندهنده فعالیت RAID بر روی هارد
– روشن بودن چراغ سفید: زمانیکه چراغ سفید در سرور روشن باشد، نباید هارد را از دستگاه خارج کنید، زیرا باعث خرابی Logic Driveها میشود.
– خاموش بودن چراغ سفید: یک وضعیت ایمن برای خارج کردن هارد از سرور
– سبز و نارنجی چشمکزن: ترکیب دو چراغ در نوار وضعیت هارد بهمعنای هشدار برای خرابی درایو است.
– نارنجی چشمکزن: هشدار در آستانه خرابی قرار گرفتن یک یا چند لاجیکال درایو یا RADI
– نارنجی ثابت: نارنجی شدن چراغ هارد سرور hp بهمعنای خرابی کامل درایو یا لاجیکال درایو و باید قبل از اینکه RAID و دیگر قطعات دچار مشکل شوند باید آن را تعویض کنید.
خرید هارد سرور HP
برای خرید هارد سرور باید فاکتورهای مهمی از قبیل ظرفیت، سرعت انتقال، نوع رابط، ابعاد و سازگاری HDD را در نظر بگیرید. مشخص کردن بودجه و نوع کاربری هارد نیز باعث میشود تا یک خرید استاندارد داشته باشید. بهعنوان مثال اگر از دستگاههای SAN استفاده میکنید، باید هارد مجهز به رابط FC باشد تا انتقال اطلاعات هماهنگ با فیبرنوری انجام گیرد. یا اگر از نسل قدیمی پرولیانت استفاده میکنید و برایتان داشتن سوکت ورودی و خروجی در هارد مهم است باید به سراغ هارد با رابط SCSI بروید.
در بیشتر مشاغل هارد SATA از محبوبیت بیشتری برخوردار است. این مدل هارد بهدلیل داشتن سرعت 600 Mb/sec، توان عملیاتی 6 Gb/sec و سرعت چرخش بین 5400 تا 7200 RPM و مجهز بودن به تکنولوژی تصحیح خطا خودکار (ECC)، علاوه بر اینکه نیاز ذخیرهسازی را برطرف میکند، ایمنی قابل قبولی را نیز ارائه میدهد.
فروش هارد سرور اچ پی
فروش هارد سرور HP و قیمت نهایی آن به عوامل زیادی مانند سرعت، نوع تکنولوژی، رابط، مقدار حافظه ذخیرهسازی، ابعاد، آکبند و دست دوم بودن هارد بستگی دارد. علاوه بر این نوسانات بازار ارزی باعث میشود تا فروشندگان بازار IT و شبکه از داشتن یک لیست قیمت هارد سرور hp خودداری کنند.
توجه داشته باشید که برای خرید هارد سرور اچ پی فروشندهای را انتخاب کنید که مهلت تست و گارانتی مشخص برای هارد در اختیارتان بگذارد. در ادامه قصد داریم نگاهی به قیمت هارد سرور در بازار IT بیاندازیم که این قیمتها ثابت نیست و با تغییر نرخ دلار احتمال افزایش یا کاهش! آن وجود دارد.
قیمت هارد سرور HP
– قیمت هارد سرور HP 10k؛ همانطور که پیشتر اشاره کردیم قیمت نو و دست دوم بودن هارد سرور و ظرفیت آن در قیمت نهایی آن بسیار تأثیرگذار است. با توجه به این فاکتورها قیمت هارد سرور SDD با سرعت چرخش 10K در بازار از 530 هزار تومان شروع میشود و تا 2 میلیون و پانصد هزار تومان موجود است.
– قیمت هارد 1.2 SAS 10k: هارد سرور SAS با ظرفیت 2/1 ترابایت و سرعت 10K با توجه به ابعاد (SFF یا LFF) و برخی از مشخصات فنی مهم از 3 میلیون و پانصد هزار تومان شروع میشود و تا 8 میلیون و پانصد هزار تومان نیز در بازار IT موجود است.
– قیمت هارد سرور HP 300GB 10k: قیمت هارد اچ پی با ظرفیت 300 گیگابایت و سرعت چرخش برابر 10000 دور در دقیقه (10k) با توجه به آکبند، دست دوم یا تعمیر شده از 500 هزار تومان شروع میشود و تا 3 میلیون تومان موجود است.
– قیمت هارد SAS 600GB 10k: قیمت هارد SAS با ظرفیت 600 گیگابایت و سرعت چرخش 10 هزار دور در دقیقه، از 2 میلیون تومان به بالا موجود است.
– قیمت هارد سرور HP G9: یکی از نکات مهم در خرید هارد سرور اچ پی مشخص بودن نسل سرور پرولیانت است. در واقع شما باید هارد سرور g10 را برای نسل 10 خریداری کنید. به عنوان مثال هارد SATA با ظرفیت 600 گیگابایت و سرعت چرخش 10K برای نسل 9 مدل DL380، مناسب است. قیمت این مدل هارد در بازار IT از 2 میلیون و 600 هزار تومان به بالا است.
– قیمت هارد SAS 900 10k: قیمت هارد سرور اچ پی با ظرفیت 900 گیگابایت و سرعت چرخش 10K در بازار IT از 2 میلیون به بالا موجود است.
– قیمت هارد SAS 300 10k: قیمت هارد SAS، با ظرفیت 300 گیگابایت و سرعت چرخش 10 هزار دور در دقیقه از از ۵۳۰۰۰۰ تومان تا ۲۴۰۰۰۰۰ تومان موجود است.
– قیمت هارد SAS 300 15k: هارد اینترنال SAS با ظرفیت 300 گیگابایت و سرعت چرخش 15 هزار دو در دقیقه از قیمت 2 میلیون و 350 هزار تومان به بالا موجود است.
– قیمت هارد SAS 600 15k: هارد SAS برای سرور اچ پی با ظرفیت 600 گیگابایت و سرعت چرخش 15K در بازار قیمتی به سه میلیون هفتصد به بالا دارد.
راهنمای خرید هارد سرور اچ پی براساس مدلهای پیشنهادی
خرید هارد سرور نسبت به دیگر قطعات کمی راحتتر است اما این موضوع نباید آنقدر خیالتان را راحت کند که اشتباه انتخاب کنید. مقدار ظرفیت، سرعت انتقال اطلاعات و سازگاری با نسل سرورهای اچ پی از نکات بسیار ضروری و مهم در خرید هارد سرور HP است که اگر آن را رعایت کنید، علاوه بر صرفهجویی در هزینه اولیه، کاهش مصرف برق را نیز تجربه خواهید کرد. با ما همراه باشید تا در ادامه چند مدل پرفروش و پرطرفدار از هارد سرور اچ پی را همراه با مشخصات فنی معرفی کنیم.
برای خرید هارد سرور به نام آن و پارت نامبر محصول باید بسیار دقت کنید. در هارد سرور HDD 300GB 6G SAS10k، نوع رابط، ظرفیت و سرعت چرخش در دقیقه ذکر شده است. همچنین با وارد کردن پارت نامبر هارد در اینترنت میتوانید به کلیه اطلاعات کاربردی دسترسی داشته باشید. هارد SAS با پارت نامبر 872475-B21 برای شرکت یا سازمانهایی که ظرفیت زیادی نیاز ندارند و همچنین برای کسبوکارهای مبتنی بر پردازش تراکنشها، برنامههای پایگاه داده، آنالیز فرا داده و محاسبه با عملکرد بالا مناسب خواهد بود.
ظرفیت: 300 گیگابایت
سرعت چرخش: 10 هزار دور در دقیقه
فرم فاکتور: LFF یا 5/3 اینچی
رابط و سرعت رابط: Serial Attached SCSI× 6Gb/s
سازگاری: نسل 9 سرور پرولیانت
هارد سرور اچ پی SAS مجهز به تکنولوژی Hot –Swap و کانکتور SC علاوه بر اینکه از ظرفیت بالایی برخوردار است، سرعت قابل قبولی برای انتقال اطلاعات نیز ارائه میدهد. هارد سرور اچ پی با پارت نامبر 652583-B21 برای انجام برنامههای مهم، ذخیرهسازی پیچیده، میزبانی از برنامههای مبتنی بر تراکنش، تجزیه و تحلیل دادههای بزرگ و محاسبات با کارایی بالا بسیار مناسب است.
ظرفیت: 600 گیگابایت
سرعت چرخش: 10 هزار دور در دقیقه
فرم فاکتور: SFF یا 5/2 اینچی
رابط و سرعت رابط: Serial Attached SCSI× 6Gb/s
سازگاری: ProLiant Gen8
هارد سرور اچ پی با پارت نامبر 872479-B21 از تکنولوژی HPE System insight Manager، رمزگذاری دیجیتال یا (Digitally Singed Firmware (DS و قابلیت hot Swap برخوردار است. این هارد سرور که توانایی خواندن و نوشتن حجم کامل ظرفیت یعنی 2/1 ترابایت در 13 دقیقه را دارد، برای کسبوکارهایی که علاوه بر ظرفیت سرعت نیز در اولویت قرار دارد، انتخابی ایدهآل خواهد بود.
ظرفیت: 2/1 ترابایت
سرعت چرخش: 10 هزار دور در دقیقه
فرم فاکتور: SFF یا 5/2 اینچی
رابط و سرعت رابط: Serial Attached SCSI× 12Gb/s
سازگاری: نسل 8، 9 و 10 پرولیانت اچ پی
هارد سرور SAS مدل HP 300GB با پارت نامبر P04693-B21 با اینکه از ظرفیت پایینی برخوردار است اما سرعت چرخش آن برای کسب و کارهایی که سرعت در اولویت است، بسیار مناسب خواهد بود. همراه این هارد سرور، کدی کیج مخصوص برای استفاده نیز در بستهبندی موجود است. وجود تکنولوژی DS و SC در این هارد سرور باعث میشود تا از تکنولوژی رمزگذاری دیجیتال و همچنین سازگاری با انواع ریدبندی پشتیبانی شود.
ظرفیت: 300 گیگابایت
سرعت چرخش: 15 هزار دور در دقیقه
فرم فاکتور: LFF یا 5/3 اینچی (همراه با کدی کیج)
رابط و سرعت رابط: Serial Attached SCSI× 12Gb/s
سازگاری: Gen10 HP
سایز کوچکتر هاردهای SAS در ظرفیت 300 گیگابایت، این مدل است که با پارت نامبر 759208-B21 شناخته میشود. امنیت این هارد براساس تکنولوژی SC تأمین میشود و ویژگی Enterprise (بالا رفتن سرعت دسترسی) در این هارد آن را تبدیل به یک انتخاب ایدهال برای سازمانها میکند.
ظرفیت: 300 گیگابایت
سرعت چرخش: 15 هزار دور در دقیقه
فرم فاکتور: SFF یا 5/2 اینچی
رابط و سرعت رابط: Serial Attached SCSI× 12Gb/s
سازگاری: نسل 9 و 10 اچ پی
هارد سرور HP 900GB 15K 12G با پارت نامبر 870759-B21 یکی از هاردهای پرسرعت اچ پی است. خرید این مدل هارد SAS برای کسبوکارهایی که سرعت و امنیت دو فاکتور مهم است، بسیار ایدهال خواهد بود. این هارد توانایی خواندن کل حافظه در مدت 10 دقیقه بهدلیل داشتن Seek Time 72.2 میلیثانیه را دارد.
ظرفیت: 900 گیگابایت
سرعت چرخش: 15 هزار دور در دقیقه
فرم فاکتور: SFF یا 5/2 اینچی
رابط و سرعت رابط: Serial Attached SCSI× 12Gb/s
سازگاری: نسل نهم اچ پی
هارد سرور اچ پی ویژگیهای متعددی را در اختیار کاربران قرار میدهد که علاوه بر تأمین امنیت و ظرفیت ذخیره اطلاعات، سرعت و راندمان کاری را نیز ارائه میدهد. هارد سرور SFF 900گیگابایت یکی دیگر از محصولات پرطرفدار این کمپانی است که با پارت نامبر 870795-001 به بازار عرضه شده است.
ظرفیت: 900 گیگابایت
سرعت چرخش: 15 هزار دور در دقیقه
فرم فاکتور: SFF یا 5/2 اینچی
رابط و سرعت رابط: Serial Attached SCSI× 12Gb/s
سازگاری: نسل نهم اچ پی
نکته ی جالب در مورد این حافظه ی SSD وجود دارد فرمول محاسبه ی طول عمر هارد سرور SSD میباشد که شما میتوانید با کنار هم قرار دادن یک سری اطلاعات طول عمر هارد سرور SSD خود را محاسبه کنید.
همچنین اگر قصد خرید هارد سرور استوک SSD را دارید.می توانید مدت کارکرد هارد سرور را نیز مشاهده کنید.
برای استفاده از هارد سرورهای HP ما نیاز به یک سرور داریم که سرورهای برند HP بهترین انتخاب برای ما میباشند.سرورهای HP دارای چندسری خطا میباشند که شامل خطاهای سری 100 200 300 400 500 و600 میباشند.که برای تمامی دستگاه های سرور HP یکسان بوده است و ارتباطی با مدل دستگاه ندارد.
بررسی خطاهای رایج در سرورهای HPE PROLIANT و راه حل آن به طور کامل در مقاله ی نگارش شده موجود است.
اگر قصد خرید هارد سرور را دارید قطعا اخبار ضد و نقیضی در مورد HDD و SSD شنیده اید.
عوامل زیادی شما را بین این دو انتخاب مردد میکنند که مهم ترین آنها سرعت و طول عمر است. و نیاز ما به فضای ذخیره سازی نیز انتخاب بین این دو نوع را مشخص میکند.
برای اطلاع کامل از این دو نسل و انتخاب میانشان حتما تفاوت بین SSD و HDD را مطالعه کنید.
اگر به مدل های مختلف هارد سرور توجه کرده باشید متوجه میشوید که در نام کامل محصول SAS یا SATA بودن آن ذکر شده است.
مهم ترین تفاوتSAS با SATA در نوع رابط و سرعت انتقال داده میباشد.اما ای تنها تفاوت نیست و برای انتخاب میان این دو لازم است به تمامی تفاوت های این دو نوع از هارد سرور آگاه باشید.
خرید SSD در بین قطعات سرور همواره از پر چالش ترین ها بوده و میباشد و دلایل مختلفی اععم از تنوع بالا ، طیف کاری گسترده و… دارد.
همین موضوع سبب شده است که اشتباه های زیادی هنگام خرید هارد سرور SSD رخ دهد. که ما در مقاله ای به توضیح کامل این اشتباهات پرداخته ایم.
اگر بخواهیم در مختصرترین حالت تفاوت هاردهای LFF و SFF را بیان کنیم باید بگوییم که تفاوت این دو نوع هارد سرور در اندازه میباشد.
SFF به معنای “Small Form Factor” یا “فرم فاکتور کوچک” میباشد که با اندازه ی 2.5 اینچی نسل جدیدی از هارد سرور میباشد.
مسئله ی اصالت کالا در کالاهای دیجیتالی از اهمیت دوچندانی برای خریداران برخوردار است چرا که تشخیص اصالت کالا با توجه به عدم وجود نمایندگی های رسمی در ایران جزو کارهای سخت میباشد.
به همین دلیل ما به راهکارهای تشخیص تفاوت هارد اصلی و شرکتی به طور کامل پرداخته ایم.
برد هارددیسک یکی از اجزای اصلی هارددیسک است که اطلاعات را بین قطعات سختافزاری هارددیسک منتقل میکند. برد هارددیسک شامل چندین قطعه الکترونیکی مختلف است که با هم کار میکنند تا دادهها را به صورت دائمی بر روی دیسک ذخیره کنند.
سوختن برد هارددیسک میتواند به علت چندین عامل رخ دهد. در زیر به برخی از این عوامل در مقاله ی مربوط اشاره شده است.
انتخاب هارد مناسب برای سرور یکی از مهمترین مراحل خرید سرور است.
به همین دلیل ما در سریر سرور مراحل انتخاب هارد را برای شما شرح دادده ایم.
هارد دیسکهای هلیومی با استفاده از گاز هلیوم باعث کاهش حجم هوا در داخل هارددیسک و افزایش تراکم دیسک میشود و در نتیجه ظرفیت ذخیرهسازی را افزایش داده و همچنین مصرف انرژی و حرارت را کاهش میدهند. کاربرد این نوع هارد دیسک های با ظرفیت بالا برای کاهش مصرف انرژی سیستم ها مانند سرورها و سیستمهای ذخیرهسازی است.