رید کردن(Raid) هارد سرور اچ پی چیست و چه کاربردی دارد؟
سریر سرور
رید کردن هارد سرور اچ پی چیست و چه کاربردی دارد؟ برای جواب دادن به این سؤال باید در ابتدا در خصوص رید کردن هارددیسکها اطلاعاتی را به دست بیاوریم. سپس در خصوص هارد سرور اچ پی اطلاعات لازم را کسب کرده و درنهایت این فرایند را در سرورهای نسل جدید HPE بررسی کنیم.
رید کردن هارد چیست؟
رید که با نام RAID نیز شناخته میشود یک فناوری مجازیسازی در ذخیرهسازی دادهها و اطلاعات است. در این فناوری از چندین درایو دیسک فیزیکی در کنار هم استفاده میشود. هدف از رید کردن ذخیره بهتر و مطمئنتر داده و همچنین بیشتر شدن فضای ذخیرهسازی است. بااینحال رید کردن هارددیسکها فرایند پیچیدهای است که هرکدام از روشهای آن بر اساس مزایا و معایبی که دارد مورد استفاده قرار میگیرد.
درواقع بسته به سطح موردنیاز و عملکرد، یکی از چندین روش که با نام سطوح RAID نامیده میشوند، در شرکت ها و موسسات استفاده میشوند. در این نامگذاری در ابتدا از کلمه رند استفاده شده و سپس بعد از آن یک عدد قرار میگیرد. در حالت استاندارد در ابتدا پنج سطح رید بندی وجود داشت اما شرکتها با استفاده از لایههای تودرتو و استفاده از فناوریهای خاص خود، این سطحها را افزایش دادهاند. یکی از این شرکتها شرکت HPE است. این مجموعه با تولید سرورهای خاص خود توانسته است که سطوح مختلف رید بندی را در سرورهای اچ پی انجام دهد.
برای انجام رید بندیهای مختلف شما میتوانید از هارد سرور اچ پی استفاده کنید. در مدلهای نسل 9 و نسل 10 سرورهای HP شما باید از هارد های پرسرعت اچ پی استفاده کنید. با مطالعه راهنمای خرید هارد سرور HP میتوانید بهراحتی نوع و ظرفیت هارد مناسب با سرور خود را شناسایی و مشخص کنید.
رید کردن هارد سرور اچ پی چیست و چه کاربردی دارد؟
همانطور که گفته شد در ابتدا، پنج سطح استاندارد RAID وجود داشت، اما تغییرات بسیاری از جمله چندین سطح تودرتو و بسیاری از سطوح غیر استاندارد (عمدتاً اختصاصی) باعث شد که استانداردهای رید افزایش پیدا کند.
در حال حاضر رید های سطح 0، 1، 2، 3، 4، 5 و سطح 6 وجود دارند. بر اساس نوع شرکت سازنده سختافزار سرور ممکن است یک یا چند سطح مختلف دیگر برای رید کردن هارد دیسک ها ایجادشده باشد. هرکدام از سطوح مختلف رید دارای مزایا و معایبی هستند که شما بر اساس نوع کاربرد آنها میتوانید از آنها استفاده کنید.
مهمترین نکته و استاندارد در رید کردن هارد سرور این است که با خراب شدن یک هارددیسک ، اطلاعات موجود در هارد های دیگر پاک نشود. در نتیجه تمامی تنظیمات و سطحبندیها بر اساس این استاندارد استفاده میشود و هر شرکت و سر رو از سطح مدنظر خود استفاده میکند. در این بین رید کردن هارد سرور اچ پی دارای شرایط و ظرافتهای خاص خود است. به همین دلیل شرکت HP از راهکارهای جدیدی برای استفاده از فناوری رید کردن هارددیسکها، در سرورهای خودش استفاده کرده است.
با معرفی سرورهای HPE ProLiant Gen9به عنوان سرورهای هوشمند، حافظه هوشمند HPE نیز تکامل یافته است. حافظه هوشمند HPE برای سرورهای ProLiant Gen9 چندین ویژگی را که HPE قبلاً در چرخه عمر ProLiant Gen8 معرفی کرده بود را ترکیب و به روز کرده است. همچنین ویژگیها و گزینههای ذخیرهسازی جدیدی را اضافه میکند. این ویژگیهای در نسل 10 سرورهای HP به تکامل بالایی رسیده است.
استفاده از سطوح مختلف رید در فرایند رید کردن هارد سرور اچ پی بهصورت زیر است:
هنگامی که یک درایو از کار میافتد، همه درایوهای منطقی که در یک آرایه هستند تحت تأثیر قرار میگیرند. هر درایو منطقی در یک آرایه ممکن است از روش تحمل خطای متفاوتی استفاده کند، بنابراین هر هارددیسکی میتواند به طور متفاوتی تحت تأثیر قرار گیرد.
در حالت کلی یکی از حالات زیر رخ میدهد:
- پیکربندیهای RAID 0 شکست درایو را تحمل نمیکنند. اگر هر درایو فیزیکی موجود در آرایه از کار بیفتد، تمام درایوهای منطقی RAID 0 در همان آرایه نیز از کار میافتند.
- پیکربندیهای RAID 1 و RAID 10 چندین درایو خرابی را تحمل میکنند، البته این تحت شرایطی است که هیچ درایو خرابی به درایو دیگر منعکس نشود.
- پیکربندیهای RAID 5 خرابی یک درایو را تحمل میکند.
- پیکربندیهای RAID 50 خرابی یک درایو شکست خورده را در هر گروه از آرایهها تحمل میکنند.
- پیکربندیهای RAID 6 دو درایو خراب را در یک زمان معین تحمل میکنند.
- پیکربندیهای RAID 60 دو درایو شکست خورده( خراب) را در هر گروه از آرایهها تحمل میکنند.
در صورتی که در یک سرور HP هاردی خراب شود چگونه باید آن را تعویض کرد
قبل از تعویض هارد سرور اچ پی در سطوح مختلف رید شده باید به نکات زیر دقت کنید:
- مطمئن شوید که در سرور مخصوص رید بندی، یک پشتیبان فعال و معتبر دارد.
- بررسی کنید که درایو جایگزین از همان نوع درایو تخریب شده است (SAS یا SATA و یا هارددیسک یا درایو حالت جامد SSD)
- از درایوهای جایگزینی استفاده کنید که ظرفیتی برابر یا بزرگتر از ظرفیت کوچکترین درایو در آرایه دارند. دقت داشته باشید که کنترل کننده بلافاصله درایوهایی را که ظرفیت کافی ندارند خراب میکند.
- در سیستمهایی که از ذخیرهسازی اطلاعات خارجی استفاده میکنند، مطمئن شوید که سرور اولین واحدی است که خاموش میشود و آخرین واحدی است که روشن میشود. انجام این اقدامات احتیاطی تضمین میکند که سیستم اصلی به اشتباه درایوها را در هنگام روشن شدن سرور به عنوان هاردخراب علامتگذاری نمیکند.
تعویض درایوها در سرورهای HP
رایجترین دلیل برای تعویض درایو این است که از کار افتاده و خراب شده است. بااینحال، یکی از دلایل دیگر، افزایش تدریجی ظرفیت ذخیرهسازی کل سیستم است. در سرورهای HP از دو ویژگی استفاده میشود. شما یا میتوانید از قابلیت hot-plugable یا همان اتصال داغ استفاده کنید (در این حالت زمانی که سرور روشن است و هارد کار میکند میتوانید آن را جدا کنید) یا اینکه قبل از جدا کردن هارد سرور، در ابتدا سرور را خاموش کرده و سپس هارد را جدا کنید.
• روش اول در سرورهای HPE برای سیستمهایی که از درایوهای hot-plugable پشتیبانی میکنند
اگر کاربر یک درایو خراب متعلق به پیکربندی تحملکننده خطا را جایگزین کند (در حالی که برق سیستم روشن است)، تمام فعالیت درایو در آرایه برای 1 یا 2 ثانیه متوقف میشود (در حالی که درایو جدید در حال آمادهسازی اولیه است.) وقتی درایو آماده شد، بازیابی اطلاعات درایو جایگزین به طور خودکار شروع میشود.
• روش دوم برای سیستمهایی که از درایوهای غیر داغ پشتیبانی میکنند
اگر کاربر درایوی متعلق به پیکربندی مقاوم در برابر خطا را در حالی که برق سیستم خاموش است جایگزین کند، هنگامی که سیستم در مرحله بعدی روشن میشود، پیام POST ظاهر میشود. این پیام از کاربر میخواهد که کلید F1 را برای شروع بازیابی خودکار اطلاعات فشار دهد. اگر کاربر بازیابی خودکار دادهها را فعال نکند، حجم منطقی در شرایط آماده برای بازیابی باقی میماند و هر زمان که سیستم راهاندازی مجدد شود همان پیام POST ظاهر میشود.
دیدگاهتان را بنویسید