اطلاعات تماس

info@sarirserver.com 91008063

هدر

Saror Server logo

معرفی راهکارهای ذخیره سازی داده ها (SAN، NAS و DAS) + بررسی ویژگی ها، کاربردها و مزایا

معرفی راهکارهای ذخیره سازی داده ها (SAN، NAS و DAS)

در دنیای اطلاعات محور امروزی، انتخاب راهکارهای ذخیره سازی داده ها یکی از مهم ترین مسائل برای سازمان ها به حساب می آید. در این مقاله قصد داریم به بررسی راهکارهای ذخیره سازی DAS، NAS و SAN بپردازیم و با شرح ویژگی ها و موارد کاربردشان شما را در انتخاب مناسب ترین راهکار ذخیره سازی برای کسب و کارتان کمک نماییم، پس تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

SAN چیست؟

SAN  که مخفف Storage area network است به عنوان یک شبکه پرسرعت، ذخیره سازی در سطح بلوک را فراهم کرده و چندین سرور را به یک زیرساخت ذخیره سازی مشترک متصل می کند. این راهکار به کسب و کارها اجازه می دهد تا منابع ذخیره سازی خود از قبیل آرایه های دیسک، سوئیچ های شبکه و Tape libraryها را جمع آوری نموده و از هر سروری در شبکه به آنها دسترسی داشته باشند. SAN  در محاسبات سازمانی برای ادغام فضای ذخیره سازی بسیار محبوب است. پیش از این، سرورها از دیسک‌های داخلی به‌عنوان دستگاه بلوک استفاده می‌کردند که مقیاس ذخیره‌سازی را به هر سرور محدود می‌کرد. با این حال، SAN  دستگاه های بلوکی را در سراسر شبکه فراهم می کند، به طوری که سرورهای “هاست” سیستم های فایل خود را کنترل می کنند. سرورهای HPE ProLiant برای محیط های SAN که نیاز به یکپارچه سازی فضای ذخیره سازی با کارایی بالا و مدیریت متمرکز دارند، مناسب هستند. همچنین HPE راه حل های SAN مانند HPE StoreFabric و HPE Nimble Storage را ارائه نموده است که برای ارائه شبکه های ذخیره سازی با کارایی بالا و مقیاس پذیر در محیط های سازمانی طراحی شده اند.

راهکار ذخیره سازی SAN

مزایای SAN چیست؟

  • افزایش ظرفیت ذخیره سازی: یک SAN می‌تواند شامل هزاران استوریج/آرایه های ذخیره سازی و سرورهای هاست باشد که می‌توانند برای برآورده کردن نیازهای روز افزون کسب ‌وکارها گسترش یابند. با افزودن سرور استوریج و هاست جدید به به چنین زیرساخت های بزرگی، خللی در عملکرد شبکه ایجاد نخواهد شد.
  • عملکرد بهبود یافته: SANکارایی بیشتری در مقایسه با DAS و NAS ارائه می دهد زیرا پردازش ذخیره سازی در شبکه ای جدا از شبکه محلی (LAN) انجام می شود. انتقال وظایف ذخیره سازی به یک SAN اختصاصی تضمین می کند که عملکرد در SAN تحت تأثیر ازدحام ترافیک در LAN قرار نمی گیرد. با استفاده از ذخیره سازی بلوک، SAN منبع را مستقیماً به هدف متصل می کنند و همین باعث افزایش توان عملیاتی و ارائه عملکرد سریعتر نسبت به سرور فایل و راهکارهای ذخیره سازی سنتی می شود.
  • دسترسی پیشرفته : در SAN، ذخیره سازی از طریق مسیرهای متعدد در دسترس و به طور مستقل صورت می پذیرد و همین باعث می‌شود که در صورت بروز خطای ارتباطی ، نسبت به سروری که آرایه(های) دیسکی به آن متصل است، در برابر خطا مقاوم‌تر باشد و از هرگونه قطع ارتباط بین استوریج و هاست جلوگیری شود. اگر یک یا دو دیسک در SAN از بین برود، دیسک های دیگر در آرایه همچنان در دسترس خواهند بود و این وِیژگی آن را برای مواقع بازیابی پس از اتفاقات غیرمترقبه (DR) برجسته نموده است.
  • مدیریت پیشرفته: SAN از چندین ویژگی پشتیبانی می کند که می تواند در تمام منابع ذخیره سازی آن اعمال شود. این ویژگی ها شامل حذف داده ها، رمزگذاری داده ها، تکرار ذخیره سازی و موارد دیگر برای بهبود ظرفیت و امنیت است.

 

موارد کاربرد SAN

SAN  راه‌حل ذخیره‌سازی ایده‌آل برای کسب ‌وکارهایی است که به دنبال بهبود عملکرد و در دسترس بودن داده‌های حیاتی خود هستند و می‌توان از آن در استقرارهای مختلفی استفاده کرد، مانند:

• DBMS  (سیستم های مدیریت پایگاه داده)

سرعت پردازش  I/O( ورودی/خروجی ) بالا و تأخیر کم SAN آن را به گزینه ی خوبی برای کاربردهای OLTP (پردازش تراکنش آنلاین) و OLAP  (پردازش تحلیلی آنلاین) در محیط های تراکنش با سرعت بالا مانند پایگاه داده های سازمانی و وب سایت های پربازدید تجارت الکترونیک تبدیل نموده است. (جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد سرورهای مناسب برای پایگاه داده به مقاله ی مربوطه مراجعه نمایید.)

سیستم های مدیریت پایگاه داده

• هاست های مجازی سازی

ذخیره سازی SAN یک پلتفرم محبوب برای مجازی سازی سرورها است زیرا از انتقال سریع چندین جریان ورودی/خروجی بین هاست های مجازی سازی و هزاران ماشین مجازی (VM) پشتیبانی می کند و همین آنها را نسبت به NAS برای محیط های مجازی مناسب تر نموده است.

• ادغام منابع ذخیره سازی در سطح سازمانی

SAN معمولاً برای ادغام اپلیکیشن های سازمانی در یک پلتفرم مشترک  استفاده می شود تا بتواند به صورت مرکزی مدیریت شود.

HPE Nimble Storage؛راهکار ذخیره سازی SAN ارائه شده توسط HPE

معایب SAN

  • هزینه ها: هزینه راه اندازی و نگهداری زیرساخت فیبر برای پشتیبانی از SAN می تواند قابل توجه باشد. SAN همچنین نیاز به مدیریت مداوم دارد و هزینه های اضافی را بر کسب و کار وارد می کند و این باعث می‌شود SANها برای سازمان‌های بزرگ‌تری که امکان بازگشت سرمایه در مدت کوتاهی را دارند، مقرون به صرفه به نظر برسد.
  • راه اندازی و نگهداری پیچیده تر: پیچیدگی SAN ها می تواند به تخصص خاصی برای مدیریت و نگهداری نیاز داشته باشد. در نتیجه، احتمالاً برای پشتیبانی از SAN نیاز به پرسنل کار آزموده در زمینه ی شبکه ضروری است.

 

NAS چیست؟

NAS که مخفف network attached storage به معنای ذخیره سازی تحت شبکه می باشد و نوعی فناوری ذخیره سازی در سطح فایل است که راهکار ذخیره سازی متمرکز از طریق شبکه را ارائه می دهد. به طور کلی NAS برای پشتیبانی از برنامه های مشترک مانند سیستم های ایمیل، ثبت داده ها، تجزیه و تحلیل تجاری، ساخت نرم افزارهای مهندسی و غیره استفاده می شود. ذخیره سازی متصل به شبکه (NAS) به یک شبکه محلی LAN))  متصل می شود و دسترسی به داده در سطح فایل را برای کلاینت فراهم می کند. سیستم‌های NAS معمولاً از پروتکل‌های شبکه استاندارد مانند NFS (سیستم فایل شبکه) یا SMB (بلاک پیام سرور) برای فعال کردن اشتراک‌گذاری فایل در پلتفرم‌های مختلف استفاده می‌کنند.

سرورهای HPE ProLiant می توانند به طور یکپارچه با راه حل های NAS ادغام شوند تا قابلیت های ذخیره سازی و اشتراک گذاری فایل متمرکز را فراهم کنند.

HPE  طیف وسیعی از راهکارهای NAS همچون HPE StoreEasy و HPE Apollo  (در مقاله ی تفاوت سرورهای HPE Proliant و HPE Apollo به معرفی این سری از سرورها پرداختیم) را ارائه نموده است که ذخیره سازی فایل قابل اعتماد و مقیاس پذیر برای نیازهای مختلف تجاری طراحی شده اند.

NAS یا ذخیره سازی تحت شبکه

مزایای NAS چیست؟

سیستم‌های ذخیره ساز تحت شبکه کارکرد ساده‌ای دارند، فضای کمتری را اشغال می کنند و نیازی به مشارکت تیم‌های IT ندارند. NAS مزایای زیر را ارائه می دهد که برای مشاغل کوچک بسیار مفید است:

  • مقیاس پذیری: NAS به سازمان ها اجازه می دهد تا ظرفیت ذخیره سازی را بدون تعویض یا ارتقاء سرورهای موجود یا خاموش کردن شبکه، گسترش دهند. با افزودن یک دستگاه NAS دیگر، یک هارد دیسک دیگر یا یک هارد دیسک با ظرفیت بیشتر می توان به راحتی فضای ذخیره سازی را افزایش داد.
  • دسترسی بیشتر: NAS یک سیستم ذخیره سازی متمرکز ایجاد می کند که دسترسی دستگاه های شبکه به داده ها را آسان تر می کند. کلاینت می‌تواند فایل‌ها را از مکان‌های مختلف با یکدیگر به اشتراک بگذارند، و هیچ محدودیتی در مورد دستگاه های استفاده کننده (کامپیوتر شخصی، مک ، سرور و…) و یا سیستم‌عامل‌های مختلف (مانند Windows، Unixیا Mac OS ) پیش روی کلاینت نیست.
  • عملکرد: در حالی که سطوح عملکرد ذخیره ساز تحت شبکه به اندازه سیستم های SAN بالا نیست، اما این سیستم ها هنوز از برخی مزایای عملکردی برخوردار است. از آنجایی که NAS مسئولیت های سرویس دهی فایل را از سایر دستگاه های شبکه حذف می کند و به شبکه LAN متصل است، می تواند فایل ها را با سرعت بیشتری ذخیره و ارائه دهد و به افزایش عملکرد سیستم کمک می کند.
  • هزینه کمتر : در مقایسه با راهکار SAN، دستگاه های ذخیره ساز تحت شبکه ارزان تر هستند؛ زیرا برخلاف SAN های سازمانی که از شبکه های کانال فیبر (FC) پیچیده استفاده می کنند، در این راهکار از شبکه های اترنت استاندارد استفاده می شود.
  • مدیریت ساده : دستگاه های NAS به راحتی قابل مدیریت هستند زیرا از پروتکل های استاندارد و سیستم های فایل استفاده می کنند.

موارد استفاده از NAS

NAS  انتخاب خوبی برای SMB ها و سایر سازمان هایی است که به دنبال راهی ساده و مقرون به صرفه برای اشتراک گذاری فایل ها در سراسر شبکه هستند.

ذخیره سازی و اشتراک گذاری فایل

هنگامی که هر سازمانی بدون در نظر گرفتن اندازه آن به راه حل های ذخیره سازی متمرکز فایل و به اشتراک گذاری نیاز دارند، می توان روی ذخیره ساز تحت شبکه حساب باز کرد. برای کاهش اشغال فضا، سادگی بیشتر و مدیریت آسان می توانید چندین فایل سرور را در یک دستگاه NAS ادغام کنید و همچنین از امکان به اشتراک گذاری فایل ها استفاده کنید.

اطلاعات بزرگ (Big Data)

NAS می تواند حجم زیادی از داده های بدون ساختار مانند فایل های نظارت تصویری و داده های اینترنت اشیا را ذخیره کند. از NAS  اغلب برای عملیات ETL (استخراج، تبدیل، بارگذاری) و برای پردازش خدمات داده هوشمند و تجزیه و تحلیل داده های بزرگ استفاده می شود.

ذخیره سازهای تحت شبکه

معایب NAS چیست؟

  • افزایش ترافیک: NAS وابسته به شبکه است و LAN وظیفه انتقال داده های فایل را از یک مکان به مکان دیگر در قالب بسته های داده بر عهده دارد. استفاده زیاد از NAS می تواند ترافیک شبکه را افزایش داده و باعث ازدحام در LAN شود که بر سایر کلاینت هاتأثیر می گذارد. بنابراین، NAS برای برنامه هایی که نیاز به عملیات انتقال داده فشرده دارند، مناسب نیست.
  • محدودیت‌های عملکرد: NAS توسط پهنای باند شبکه سازمانی محدود شده است و پروتکل‌های SMB و NFS (سیستم فایل شبکه) آن برای پشتیبانی از اپلیکیشن های با کارایی بالا، به اندازه کافی سریع نیستند. با پیوستن کلاینت بیشتر به شبکه و دسترسی به سیستم فایل NAS، ممکن است با افت عملکرد مواجه شویم. این باعث می شود NAS برای شبکه های کوچکتر مناسب تر باشد.
  • امنیت و قابلیت اطمینان: NAS را نمی توان برای دسترسی بالا پیکربندی کرد، این احتمال را افزایش می دهد که با رشد شبکه به یک نقطه شکست تبدیل شود. از آنجایی که NAS فقط پشتیبان‌گیری از داده‌ها را در محل انجام می دهد، در صورت وقوع رخداد طبیعی، حمله سایبری یا خطای انسانی، هم NAS و هم داده‌های تجاری می‌توانند از بین بروند چرا که این راهکار برخلاف SAN از امکان ارائه ی مسیرهای جایگزین در صورت بروز single point of failure (نقطه شکست ) برخوردار نیست.

single point of failure

DAS (ذخیره سازی متصل مستقیم)

DAS  که مخفف Direct attached Storage  به معنی ذخیره سازی متصل مستقیم است به دستگاه های ذخیره سازی اشاره دارد که مستقیماً به یک کامپیوتر، سرور یا ایستگاه کاری متصل می شوند. این راهکار شامل اتصال دستگاه های ذخیره سازی، مانند هارد دیسک یا درایوهای حالت جامد، به طور مستقیم به سیستم میزبان با استفاده از رابط هایی مانند SATA، SAS، یا USB است.

دستگاه DAS خارجی مستقیماً از طریق رابط هایی مانند SCSI، SATA، SAS، FC یا اینترنت SCSI (iSCSI) به کامپیوتر یا سرور متصل می شود (DAS به کارت متصل به باس داخلی کامپیوتر یا سرور وصل می شود).

تفاوت اصلی بین DAS، SAN و NAS این است که بر خلاف دو مورد دیگر، DAS  از شبکه استفاده نمی کند بنابر این هیچ دستگاه شبکه ای (مانند سوئیچ یا روتر) و هیچ اتصال اترنت یا سوئیچ کانال فیبر (FC) درگیر نیست.

سرورهای HPE ProLiant، از جمله سری‌های DL و سری ML، می‌توانند با راهکارهای DAS مانند کنترلرهای smart array و درایوهای هوشمند HPE پیکربندی شوند تا ذخیره‌سازی متصل مستقیم برای ذخیره‌سازی داده‌های محلی قابل اعتماد و کارآمد را فراهم کنند.

ذخیره سازی داده ها به شیوه ی DAS

مزایای استفاده از DAS

  • هزینه کمتر : DAS کم هزینه ترین گزینه در بین هر سه نوع ذخیره سازی است زیرا برای برای اجرا و مدیریت سیستم ذخیره سازی نیازی به شبکه یا سخت افزاری مانند سوئیچ های کانال فیبر و کابل های SCSI نیست و شما تنها باید برای محفظه های درایو و درایو دیسک های مورد نیاز در هنگام راه اندازی هزینه کنید.

 

  • راه اندازی آسان: از آنجایی که هیچ پروتکلی برای مدیریت راهکار های داخلی و خارجی DAS وجود ندارد، برای راه اندازی، پیکربندی و دسترسی آن آسان می باشد. DASداخلی در یک سرور یا کامپیوتر جدید از قبل نصب شده است و می تواند بلافاصله استفاده شود. DAS خارجی Plug-and-Play را می توان به محض اتصال توسط پورت USB استفاده نمود.
  • ظرفیت انعطاف پذیر : DAS به کلاینت اجازه می دهد بدون استفاده از سوئیچ SAN گران قیمت که تنها توسط متخصصان IT قابل مدیریت است، هارد دیسک ها را اضافه کنند. کلاینت به سادگی درایو دیگری را به کامپیوتر یا سرور خود اضافه می کنند، درست مانند چیزی که در مورد اضافه کردن مموری به اسلات های رم می بینیم.

 

  • عملکرد بالا: از آنجا که ذخیره سازی مستقیماً به دستگاه میزبان DAS متصل است، DAS می تواند دسترسی سریع به داده ها را فراهم کند و از عملیات ورودی/خروجی با کارایی بالا پشتیبانی کند و از آنجا که سیستم DAS به شبکه متصل نیست، تحت تأثیر مسائل پهنای باند یا تأخیر شبکه قرار نمی گیرد.

 

زمان استفاده از DAS

محدودیت های بودجه

زمانی که کسب‌وکارها به دنبال راهی مقرون‌به‌صرفه برای افزایش ظرفیت خود بدون پرداخت هزینه های اضافی هستند ما گزینه ی DAS را به آن ها معرفی می کنیم.

راه حل ذخیره سازی ساده

از آنجایی که DAS به شبکه متصل نمی‌شود، برای سازمان‌های کوچک‌تری که به دنبال اشتراک گذاری فایل ها، پوشه ها و دارایی های دیجیتال خود به صورت محلی هستند، مناسب‌تر است. این در حالی است که با گسترش کسب و کار تامین شبکه ی گسترده با پشتیبانی متخصصین IT نیازی جدی قلمداد خواهد شد.

 

معایب DAS چیست؟

  • دسترسی محدود: DAS فقط برای برنامه های در حال اجرا بر روی کامپیوتر یا سروری که DAS به آن متصل است قابل دسترسی است. از آنجایی که در این راهکار از سخت‌افزار شبکه برای اشتراک‌گذاری منابع ذخیره‌سازی استفاده نمی شود، ذخیره‌سازی برای سایر گروه‌های کلاینت در شبکه قابل دسترسی نیست و همین می‌تواند بر بهره‌وری و همکاری تأثیر بگذارد.
  • مقیاس پذیری محدود: مقیاس پذیری DAS ممکن است دشوار باشد زیرا آپشن ها به تعداد درایوهای داخلی، ظرفیت دستگاه های DAS خارجی و در دسترس بودن پورت های خارجی در دستگاه های جداگانه محدود می شوند.
  • عدم مدیریت مرکزی و پشتیبان گیری: DAS هیچ مکانیزمی برای پشتیبان گیری و مدیریت مرکزی ندارد. با رشد شبکه، اطمینان از در دسترس بودن و امنیت ذخیره سازی DAS چالش برانگیز می شود. علاوه بر این، مدیریت نسخه های محلی دشوار می شود.

به دلیل این چالش ها، اشکال مرسوم DAS ممکن است برای بسیاری از بارهای کاری سازمانی مناسب نباشند. با این حال، پیشرفت‌ها در فناوری‌های مجازی‌سازی جان تازه‌ای به DAS دمیده است، روندی که به‌ویژه در بسیاری از سیستم‌های زیرساخت ابرهمگرا (HCI) مشهود است. یک سیستم HCI از چندین سرور و گره‌های ذخیره‌سازی DAS تشکیل شده است که فضای ذخیره‌سازی در منابع منطقی ادغام شده است و راهکار ذخیره‌سازی انعطاف‌پذیرتری نسبت به DAS معمولی ارائه می‌دهد.

NAS ،SAN و DAS هر یک چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟

تفاوت راهکارهای ذخیره سازی SAN، NAS و DAS

تفاوت NAS و SAN

در این بخش قصد داریم شما را با تفاوت nas و san آشنا کنیم.

پروتکل‌های دسترسی

در محیط ذخیره‌سازی،NAS (Network Attached Storage) ، از پروتکل‌های CIFS (Common Internet File System) و NFS (Network File System) برای دسترسی به فایل‌ها استفاده می‌کند. از سوی دیگر،SAN (Storage Area Network) ، از پروتکل‌های iSCSI و Fiber Channel برای ارتباط با دستگاه‌های ذخیره‌سازی استفاده می‌نماید.

روش اتصال

NAS  معمولاً از اتصالات Ethernet برای اتصال به شبکه استفاده می‌کند. در حالی که SAN از فیبرنوری به‌عنوان روش اتصال اصلی استفاده می‌پردازد. این باعث افزایش پهنای باند و کارایی در SAN می‌شود.

سطح دسترسی به داده‌ها

NAS  به‌عنوان یک دستگاه مبتنی بر فایل، داده‌ها را به صورت فایل در دستگاه‌های متصل به شبکه ارائه می‌دهد.در مقابل، SAN با استفاده از ساختار block-level، داده‌ها را به صورت بلوک‌های کوچک در سطح هارد دیسک ذخیره می‌کند.

هزینه و پیچیدگی

NAS  به‌عنوان یک راه‌حل ارزان‌تر و ساده‌تر شناخته می‌شود، زیرا از اتصالات استاندارد Ethernet استفاده می‌کند و تنظیم آن نسبت به SAN آسان‌تر است. از سوی دیگر، SAN  به‌عنوان یک سیستم کامل شبکه با هزینه‌های بالاتر و پیکربندی پیچیده‌تر شناخته می‌شود.

مدیریت فایل‌ها

در محیط NAS، مدیریت فایل‌ها و کنترل‌های دسترسی توسط سیستم‌عامل دستگاه NAS انجام می‌شود اما در SAN، دستگاه‌ها خودشان مسئولیت مدیریت فایل‌ها و دسترسی به داده‌ها را برعهده دارند.

تفاوت NAS و DAS

در این بخش تفاوت nas و das را بررسی خواهیم کرد.

روش اتصال

DAS معمولاً از طریق USB، Thunderbolt، eSATA  یا  SAS به صورت مستقیم به یک رایانه متصل می‌شود اماNAS  از طریق شبکه به یک رایانه متصل می‌شود و معمولاً از طریق اتصال به شبکه از نوع Ethernet، به چندین دستگاه به صورت همزمان اجازه دسترسی می‌دهد.

سطح دسترسی و امنیت

DAS  ارائه‌دهنده دسترسی مستقیم به داده‌هاست و برای یک رایانه معین قابل‌مشاهده است و امنیت بیشتر در دست سیستم میزبان قرار دارد اما درNAS  دسترسی از طریق شبکه صورت می‌پذیرد و امکان اشتراک‌گذاری با چندین دستگاه و کنترل دقیق‌تر بر روی دسترسی وجود دارد.

سیستم فایل

DAS  از یک سیستم فایل که توسط سیستم‌عامل رایانه میزبان کنترل می‌شود، استفاده می‌کند اما NAS دارای سیستم فایل و مدیریت دسترسی مستقلی است که توسط سیستم‌عامل نظارت نمی‌شود.

کارایی

DAS  به دلیل اتصال مستقیم، به طور معمول کارایی بالاتر و زمان دسترسی کمتری به داده‌ها دارد در مقابل NAS به دلیل اتصال از طریق شبکه، ممکن است کارایی کمتری داشته باشد اما در محیط‌های شبکه‌ای از اهمیت بیشتری برخوردار است.

محیط استفاده

DAS  برای کاربرانی که نیاز به دسترسی سریع و مستقیم به داده‌ها دارند، مانند ویرایشگران و تدوینگران ویدیو مناسب است اما NAS برای محیط‌هایی که نیاز به اشتراک‌گذاری داده‌ها در شبکه و دسترسی چندین دستگاه به یک سیستم ذخیره‌سازی دارند، مانند محیط‌های خانگی یا دفاتر کار مناسب است.

HPE storeEasy؛ راهکار NAS ارائه شده توسط HPE

تفاوت SAN و DAS

در این بخش نیز، به تفاوت san و das اشاره خواهیم داشت.

روش اتصال

SAN (Storage Area Network) از فناوری فیبرنوری یا دیگر تکنولوژی‌های شبکه برای اتصال چندین سرور به یک استوریج مشترک استفاده می‌کند اماDAS (Direct Attached Storage)  به معنای اتصال مستقیم چندین کلاینت یا سرور به یک استوریج بدون واسطه شبکه است. به‌عبارت‌دیگر هر کلاینت یا سرور به صورت مستقیم و بدون نیاز به شبکه وسیع، به یک دستگاه ذخیره‌سازی وصل می‌شود. این اتصال معمولاً از طریق کابل‌های محلی مانند کابل‌های SAS (Serial Attached SCSI) انجام می‌شود.

مدیریت منابع

مدیریت منابع در SAN به صورت متمرکز انجام می‌شود، که به مدیران اجازه می‌دهد منابع ذخیره‌سازی را به نحو انعطاف‌پذیری تنظیم کنند و در صورت نیاز به سرورها اختصاص دهند اما در DAS، منابع به صورت مستقیم به هر سرور یا کلاینت اختصاص داده می‌شوند، که ممکن است موجب محدودیت‌ها در مدیریت و انعطاف‌پذیری شود.

سرعت پردازش

به دلیل استفاده از تکنولوژی فیبرنوری، پردازش داده‌ها در SAN سریعتر انجام می‌شود. از طرفی، در DAS که به صورت مستقیم به سرورها متصل است، سرعت پردازش محدودتر است.

انعطاف‌پذیری و  Hot-Swapping

SAN  امکان انعطاف‌پذیری بیشتر را فراهم می‌کند. به عنوان مثال، از ویژگی Hot-Swappable برای جلوگیری از Downtime استفاده می‌کند. در DAS، انعطاف‌پذیری محدودتر است و در صورت نیاز به افزایش فضای ذخیره‌سازی، ممکن است نیاز به تغییرات فیزیکی داشته باشد. به‌طورمثال، در یک سناریوی DAS با دو سرور (اپلیکیشن سرور و پرینت سرور)، اگر فضای ذخیره‌سازی پر شود، گزینه‌های افزایش فضا ممکن است محدود به آپگرید سرورها یا تعویض هاردها باشد اما در SAN، مدیران می‌توانند با افزایش فضای ذخیره‌سازی یکپارچه، به صورت متمرکز و بدون Downtime به نیازهای سرورها پاسخ دهند.

NAS ،SAN و DAS به طور کلی با هم چه تفاوتی دارند؟

تفاوت در نحوه ی دسترسی سرور به استوریج

تفاوت اصلی بین این سه راهکار در این است که استوریج چگونه در دسترس سرور قرار می گیرد.

هم NAS  و هم SAN از شبکه برای ایجاد Storage Pool استفاده می کنند در حالی که DAS مستقیماً به سرور متصل می شود، به این معنی که اتصال و قابلیت گسترش آن توسط تعداد اسلات‌های توسعه در سرور محدود می‌شوند. همچنین اندازه DAS  ظرفیت ذخیره سازی آن را محدود می کند و DAS معمولاً به تعداد کمی از پورت سرور یا اتصالات هاست محدود می شود که باعث دشوارتر شدن اشتراک منابع ذخیره سازی می شود.

تفاوت در مکانیسم ذخیره سازی

این سه راهکار از مکانیسم‌های ذخیره‌سازی متفاوتی استفاده می‌کنند؛ DAS عمدتاً از فضای ذخیره‌سازی هارد دیسک با سکتور‌ها استفاده می‌کند، NAS  از فایل‌های مشترک و SAN  از ذخیره‌سازی بلوک استفاده می‌کند.

تفاوت در فناوری های انتقال فایل

این 3 راهکار از فناوری های مختلفی برای انتقال داده ها استفاده می کنند. DAS از IDE/SCSI، NAS  از TCP/IP و اترنت، و SAN  از Fiber Channel و IP استفاده می کند.

 تفاوت در هزینه

SAN با وجود اینکه نسبتاً گران است، اما گزینه ی عالی برای بارهای کاری سازمانی است که نیاز به عملکرد و در دسترس بودن بالا دارند. DAS  ارزان است اما فقط برای سازمان های کوچک با بودجه ی کم و فاقد پشتیبانی IP مناسب است.

DASNASSAN
نوع ذخیره سازیسکتورفایل های به اشتراک گذاشته شدهبلوک
انتقال دادهIDE/SCSIاترنت، TCP/IPکانال فیبری
سرعت5-10 میلی ثانیه20-50 میلی ثانیه5-10 میلی ثانیه
نحوه ی دسترسیکلاینتکلاینت یا سرورسرور
ظرفیت9^10 بایت9^10 - 12^10 بایت>12^10 بایت

نتیجه گیری

سه راه حل ذخیره سازی  SAN، NAS  و DAS مکمل یکدیگر هستند. در حالی که سیستم های DAS توسط سازمان های کوچک استفاده می شود، راه حل های SAN و NAS برای عملکرد و مقیاس پذیری بالا استفاده می شوند. پیشنهاد می شود پیش از خریداری تجهیزات ذخیره سازی و شبکه از مشاوره ی رایگان سریر سرور استفاده نمایید. همکاران ما شما را در خرید بهترین تجهیزات متناسب با نیازهای کسب و کارتان یاری می نمایند.

 

image_pdfدانلود PDF
برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 1 میانگین: 5]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ارسال پیام در تلگرام و واتس آپ
گفتگو را شروع کنید

سلام! از طریق راه های ارتباطی زیر با ما در تماس باشید.