اطلاعات تماس

info@sarirserver.com 91008063

هدر

Saror Server logo

معرفی و تاریخچه برند HPE | همه چیز درباره‌ی تجهیزات شبکه آن

معرفی و تاریخچه برند HPE همه چیز درباره‌ی تجهیزات شبکه آن

یکی از دو شرکت بزرگ تولیدکننده سرور در جهان، شرکتی که ذخیره‌سازهای برتر جهان  (Nimble Storage) را بوجود آورده، نخستین ماشین حساب مهندسی‌تجاری جهان و … دستاوردهایی دارد که تنها به کمپانی بزرگ HPE تعلق دارد. در تاریخچه سرور HPE این شرکت یک غول افسانه‌ای در زمینه فناوری، با سابقه‌ای درخشان و نوآوری‌های خیره‌کننده در زمینه IT است. در ادامه  این مقاله به بررسی تاریخچه این برند و محصولات برچسته آن از قبیل سرور های اچ پی و … از گذشته تا به امروز می پردازیم.

تاریخچه برند HPE

Hewlett-Packard Enterprise (HPE) یک کمپانی چند ملیتی آمریکایی است که در حوزه فناوری اطلاعات و تجهیزات شبکه تجاری فعالیت می‌نماید. مرکز اصلی این شرکت در شهر پالو آلتو ایالت کالیفرنیا واقع شده و به عنوان یکی از زیرمجموعه‌های معروف شرکت HP شناخته می‌شود. HPE با تمرکز بر روی بازار شرکت‌های تجاری بزرگ، در زمینه ساخت سرورها، ذخیره‌سازها، تجهیزات شبکه، ارائه خدمات مشاوره، پشتیبانی و خدمات مالی فعالیت می‌کند.

شرکت HP یا اچ‌پی در سال ۱۹۳۹ تأسیس شده است. در زمان تأسیس این شرکت، رایانه‌های کاملاً الکترونیکی وجود نداشته و تنها چاپگرهای صنعتی در ابعاد چاپخانه‌ها بازار داشتند. دیوید پاکارد و بیل هیولت، بنیان‌گذاران اچ‌پی، کار خود را با ۵۳۸ دلار سرمایه در یک گاراژ اجاره‌ای آغاز کردند. نام شرکت HP از ترکیب نام‌های “هیولت” و “پاکارد” گرفته شده است.

نخستین محصول تولیدی توسط شرکت HP یک نوسان‌ساز صوت بود که از نظر کیفیت و قیمت تمام رقبا را پشت سر گذاشت. این محصول تحت عنوان “HP Model 200A” به بازار عرضه شد. همچنین در سال ۱۹۷۴، اچ‌پی اولین پرینتر لیزری جهان را تولید کرد.

نحوه پیدایش برند HPE

درباره تاریخچه برند HP به طور جامع توضیح دادیم؛ این برند از سال ۱۹۳۹ با اختراع یک دستگاه نوسان‌ساز آغاز به کار کرد و سپس با قدرت به سمت تولید کامپیوتر و پرینترهای شخصی حرکت کرد. اما در عصر شبکه و اینترنت، ارتباط با دیگر کامپیوترها و اتصال به شبکه از اهمیت بسیاری برخوردار است.

برند HPE در سال ۲۰۱۵ با هدف تولید سرور، ذخیره‌سازی و تجهیزات شبکه شروع به فعالیت کرد. تا قبل از این تاریخ، تجهیزات زیر نام hp به بازار عرضه می‌شدند. جداسازی HP برای توسعه پرینتر و کامپیوترهای شخصی علت اصلی برای ظهور برند HPE بود، تا به طور متخصصانه و تجاری در زمینه تجهیزات شبکه و سرور فعالیت کند.

در سال ۲۰۱۷ HPE در لیست ۵۰۰ شرکت برتر آمریکا از نگاه مجله معروف Fortune 500 قرار گرفت و در حال حاضر بیش از ۱۰۰۰۰۰ کارمند فعال در سراسر جهان دارد. این شرکت با رقبای سرسختی مانند Dell در زمینه تولید تجهیزات شبکه و سرور رقابت می‌کند.

هم اکنون این برند ده نسل از سرورهای تجاری مورد علاقه را تولید کرده و در سال ۲۰۱۸ به عرصه پردازش ابری وارد شد.

محصولات و خدمات HPE

محصولات و خدمات HPE

محصولات و خدمات شرکت HPE بسیار گسترده و متنوع است و حوزه‌های مختلفی را شامل می‌شود. فعالیت‌های این شرکت را می‌توان به بخش‌های اصلی زیر تقسیم کرد:

۱. سرورها و سیستم‌ها

۲. تجهیزات ذخیره‌سازی و ابری

۳. تجهیزات شبکه

تجهیزات شبکه HPE

HPE تجهیزات شبکه پیشرفته‌ای را برای سازمان‌های تجاری بزرگ و کوچک و متوسط تولید می‌کند، شامل انواع روترها، سوییچ‌ها، اکسس پوینت ها، کنترل کننده ها و تجهیزات وایرلس است. سوییچ های شبکه برای شرکت های بزرگ تجاری با برند FlexFabric تولید می‌شوند، این سوییچ ها با پردازنده‌های قدرتمند و رم های تا 4 گیگابایت برای پردازش استفاده می‌کنند و در دیتاسنترهای بزرگ مورد استفاده قرار می‌گیرند. برای شرکت‌های کوچک و متوسط، سوییچ های با برندهای OfficeConnect، Aruba و FlexNetwork تولید می‌شوند که از سرعت 100 مگابیت بر ثانیه تا 40 گیگابیت بر ثانیه و از فیبر نوری و شبکه های مسی پشتیبانی می‌کنند.

اکسس پوینت های حرفه‌ای و نیمه‌حرفه‌ای نیز تحت برندهای Aruba و FlexNetwork ارائه می‌شوند، با تنوع زیاد در سرعت انتقال داده از 867 مگاهرتز تا 5.4 گیگاهرتز و پشتیبانی از وایرلس و دوبانده. سوییچ های فوق‌حرفه‌ای تحت برند FlexNetwork با سرعت های تا 100 گیگابیت بر ثانیه تولید می‌شوند و اکسس پوینت های OfficeConnect بیشتر مخصوص سازمان‌های کوچک هستند.

HPE روترهای با سرعت‌های گیگابیتی، تجاری و حرفه‌ای را تولید می‌کند که در انواع ADSL2+، 3G، 4G، وای فای و … استفاده می‌شوند و بسیاری از روترهای FlexNetwork از تکنولوژی‌های مختلف پشتیبانی می‌کنند. همچنین HPE در این بخش نرم افزارهای مدیریت شبکه و امنیتی را ارائه می‌دهد و سرویس‌های پیشرفته‌ای را به مشتریان خود ارائه می‌کند.

سرورها و سیستم ها

HPE یکی از بزرگترین تولیدکنندگان سرور و رک شبکه در جهان است. سرورهای این شرکت بسیار پیشرفته هستند و در دیتاسنترهای معتبر جهانی یافت می‌شوند. با بررسی سرورهای HPE، متوجه می‌شوید که این سرورها از محبوب‌ترین و پرفروش‌ترین سرورهای جهان و ایران هستند. سرورهای HPE به چهار دسته تقسیم می‌شوند:

  • سرورهای تیغه‌ای (Blade) سری :BLاین سرورها برای دیتاسنترهایی که به فضای محدودی یا رک‌های کوچک نیاز دارند، ایده‌آل هستند. ضخامت کمی دارند و بیشترین تراکم را در یک حجم محدود ارائه می‌دهند، اما قابلیت توسعه محدودی دارند.
  • سرورهای ایستاده (Tower)سری  :MLاین سرورها ایستاده و ماژولار هستند، بنابراین امکان توسعه دیتاسنتر و تغییر تعداد سرورها را فراهم می‌کنند.
  • سرورهای مقیاس‌پذیر سری :SLاین سرورها مبتنی بر رک هستند و بیشتر در دیتاسنترهایی که به توان پردازش حداکثری نیاز دارند، استفاده می‌شوند.
  • سرورهای تراکم‌پذیر(Rackmount) سری  :DLاین سرورها نیز مبتنی بر رک هستند و برخلاف سری SL، به هدف ایجاد تعادل میان تراکم و قدرت پردازشی طراحی شده‌اند.

سرورهای HPE از لحاظ شکل ظاهری و مشخصات با یکدیگر تفاوت دارند. سری DL و SL در رک شبکه نصب می‌شوند، در حالی که سرورهای ML قابلیت نصب در رک را نیز دارند. اچ پی همچنین سرورهایی با نام MicroServer تولید می‌کند که برای شرکت‌های کوچک و دیتاسنترهای کوچک‌تر مناسب هستند.

در بازار ایران سرورهای HPE به عنوان یکی از رهبران بازار حضور دارند و با وجود رقبایی چون دل و ایسوس، از استفاده بیشتری برخوردار هستند. اچ پی همچنین رک‌های باکیفیتی تولید می‌کند که به‌طور کامل با سرورهای این شرکت هماهنگ و سازگار هستند و در بازار ایران شهرت بسیاری دارند.

تجهیزات ذخیره سازی

در توضیح تاریخچه سرور HPE اضافه کردیم که این برند انواع استوریج یا فضاهای ذخیره‌سازی را برای دیتاسنترها تولید و عرضه می‌کند. این تجهیزات بسیار متنوع هستند و بررسی کامل آن‌ها زمان زیادی می‌طلبد. به طور کلی می‌توان این ذخیره‌سازها را در دسته‌های ذخیره‌ساز محافظ داده، ذخیره‌ساز فایل و آبجکت، ذخیره‌ساز مدیریت و اتوماسیون، ذخیره‌سازهای ابری و … دسته‌بندی کرد. علاوه بر تجهیزات فوق، HPE نرم‌افزارهای مدیریت سرور، مدیریت شبکه، مدیریت شبکه‌های ابری و مدیریت زیرساخت‌های شبکه و مخابراتی را تولید می‌کند و در بخش نرم‌افزاری نیز فعالیت گسترده‌ای دارد.

اچ پی پرولیانت چیست؟

اچ پی پرولیانت چیست؟

HPE یکی از پیشگامان در تولید سرورهای برتر جهان است و همه شرکت‌ها در رقابت سخت با آن قرار دارند. این شرکت مجموعه‌ای از مدل‌های سرور خود را تحت نام اچ پی پرولیانت به بازار معرفی کرده است، هرکدام با کارایی منحصر به فردی. ابتدا سرورهای اچ پی پرولیانت با نام تجاری کامپک عرضه می‌شدند، اما بعد از خرید شرکت کامپک توسط HPE، سرورها تحت نام اچ پی به بازار عرضه شدند. فروش بالایی که سرورهای اچ پی، از جمله سرور DL380 Gen11 در بازار دارند، نشان دهنده اعتماد مشتریان به این شرکت است. بر اساس آمارها، از هر 3 سروری که در سطح جهانی به فروش می‌رسد، یکی از خانواده اچ پی پرولیانت است.

انواع نسل پرولیانت HP

سرورهای پرولیانت شرکت HPE بر اساس پیکربندی‌ها به چند دسته تقسیم شده‌اند و هر یک از آن‌ها ویژگی‌ها و کارایی‌های خاص خود را دارند. سرورهای سری 100 تا 400 شامل سیستم‌هایی است که به صورت تک‌سوکتی و دوسوکتی عرضه می‌شوند. در حالی که سری‌های 500 و 600 دارای سیستم چهارسوکتی و سری‌های 700 و 900 هشت سوکت با قابلیت ارتقا هستند. سری 900 علاوه بر این‌که قابلیت ارتقا دارد، می‌تواند به 8 سوکت و بیشتر ارتقا یابد و از 80 هسته CPU و تا حداکثر 4 ترابایت رم نیز پشتیبانی می‌کند. یکی از ویژگی‌های برجسته این کمپانی، تنوع در محصولات است که باعث شده تا اچ پی به یکی از شرکت‌های پرفروش و محبوب سرور در دنیا تبدیل شود. سرورهای اچ پی پرولیانت در چندین نسل مختلف ارائه شده‌اند و هرکدام از آن‌ها دارای فاکتورهای ویژه‌ای هستند. باید توجه داشت که تفاوت‌های اصلی در خانواده اچ پی ناشی از تفاوت در تکنولوژی و پردازنده‌های هر نسل است.

نسل‌های قبل از gen 5

امروزه استفاده از مدل‌های نسل قبل از Gen 5 به شدت کاهش یافته است، اگرچه برخی از مدل‌های مینی استوک G2 همچنان قادرند نیازهای بیزنس‌های کوچک را برطرف سازند. در نسل ژن 5، پشتیبانی از 4 هسته فیزیکی فراهم شده است. همچنین در این نسل از پردازنده‌های اینتل سری Xeon E5400 و X5400 استفاده می‌شود.

 سرور نسل 6 و 7 اچ پی

خانوادهٔ سرور اچ پی پرولیانت در سری جنریشن ۶ و ۷، از پردازنده‌های گسترده‌تری بهره می‌برند. در این سری‌ها، از سه مدل پردازندهٔ L، X و E سری 5600 اینتل زئون استفاده می‌شود. در نسل ۷ اچ پی پرولیانت، شاهد تحولات چشمگیری در مدل‌های سرور شدیم، به طوری که در سال ۲۰۱۱، مدل DL380 G7 به عنوان یکی از پرفروش‌ترین سرورهای دنیا مشهور شد. با این حال از ۱۳ فوریه ۲۰۱۳، تغییرات اساسی در مدل‌های پرولیانت با ورود نسل ۸ به بازار تکنولوژی رخ داد. در حال حاضر برای خرید سرور اچ پی نسل 8 یا نسل 7 باید اقدام به خرید سرور استوک نسل 7 کنید زیرا خط تولید این مدل از سرورهای اچ پی متوقف شده است.

سرور نسل 8 و 9

در نسل ۸ و ۹ اچ پی شاهد استفاده از پردازنده‌های سری E5-2600 در سرورها بودیم، با این تفاوت که در نسل ۸ سرور های HPE ، ورژن‌های ۱ و ۲ این پردازنده مورد استفاده قرار گرفت. در نسل ۹ سرور های HP نیز از ورژن‌های ۳ و ۴ این پردازنده استفاده شد؛ با اینکه نام پردازنده‌ها یکسان بود اما در برخی جزئیات فنی تفاوت‌هایی وجود داشت. از نسل ۸ به بعد تمام پردازنده‌ها از حافظه DDR3-1600 پشتیبانی می‌کنند. سرور DL380 Gen10 از جمله سرورهای پرفروش این نسل محسوب می‌شود. این نسل از سرورهای اچ پی نیز در حال حاضر تولید نمی شوند و برای خرید سرور نسل 9 باید مدل استوک آن را تهیه کنید.

سرور نسل 10 اچ پی

سرور نسل 10 اچ پی

در نسل ۱۰ خانوادهٔ سرورهای اچ پی و نسل ۱۰ پلاس، تفاوت چشمگیر و عمده‌ای در پردازنده‌ها ایجاد شد. اچ پی در این نسل به سراغ پردازنده‌های اینتل زئون از خانواده Scalable رفت. در نسل‌های ۱۰ و ۱۰ پلاس از چهار سری برنز، سیلور، گلد و پلاتینیوم استفاده شده‌است. در نسل ۱۰ اچ پی افزایش ۶۶ درصدی پهنای باند مشاهده می‌شود. همچنین هسته‌های فیزیکی ۱۴ درصد و ظرفیت حافظهٔ سرور نیز ۳۳ درصد بهبود پیدا کرده‌است. نسل ۱۰ و ۱۰ پلاس، از باس رم DDR4-3200 پشتیبانی می‌کند که جزو ویژگی‌های بارز آن است. همچنین این نسل از تکنولوژی PCIe 4 نیز پشتیبانی می‌کند. از مزیت‌های مهم نسل پرولیانت ۱۰ و ۱۰+ می‌توان به سازگاری آن با حافظهٔ NVMe اشاره کرد. نکتهٔ جالب و حائز اهمیت در نسل ۱۰ پلاس، این است که از انواع سیستم‌عامل‌ها پشتیبانی کرده و با بیشتر محیط‌های کاری سازگاری دارد.

آینده برند HPE

پس از صحبت درباره تاریخچه سرور HPE نوبت به بررسی  چشم انداز  این شرکت جهانی است:

محاسبات لبه: مدیران و محققان HPE پیش‌بینی می‌کنند که محاسبات لبه به طور فزاینده‌ای مهم خواهد شد و در حال سرمایه‌گذاری در فناوری‌هایی مانند HPE Edge Computing Stack هستند تا به مشتریان در استقرار و مدیریت workloads در لبه کمک کنند.

  • هوش مصنوعی: HPE هوش مصنوعی را به عنوان یک فناوری کلیدی برای آینده می‌بیند و در حال توسعه راه حل‌هایی مانند HPE AI & Machine Learning Platform برای کمک به مشتریان در استفاده از هوش مصنوعی برای بهبود کسب و کار خود است.
  • ابر هیبریدی: HPE معتقد است که ابر هیبریدی مدل استقرار IT غالب در آینده خواهد بود و در حال توسعه راه حل‌هایی مانند HPE GreenLake برای کمک به مشتریان در مدیریت ابر هیبریدی خود است.
  • امنیت سایبری: امنیت سایبری به عنوان یک اولویت کلیدی در آینده HPE مطرح است و این شرکت در حال توسعه راه حل‌هایی مانند HPE Cyber Security Solutions برای کمک به مشتریان در محافظت از خود در برابر تهدیدات سایبری است.
  • خدمات HPE:در حال انتقال به یک مدل تجاری مبتنی بر خدمات است. این شرکت در حال سرمایه‌گذاری در خدماتی مانند HPE Pointnext است تا به مشتریان در مدیریت و بهینه‌سازی زیرساخت‌های IT خود کمک کند.

همچنین HPE به دنبال افزایش تعهد خود به منابع انرژی پایدار است تا ردپای خود در تولید کربن جهان را کاهش داده و توسعه راه‌حل‌های پایدارتر برای مشتریانش را فراهم کند.

کلام آخر

در این مقاله سعی کرده‌ایم اطلاعات مفید و مناسبی در خصوص سرورهایHPE (Hewlett Packard Enterprise) یک شرکت فناوری اطلاعات و خدمات که در زمینه طراحی، تولید و عرضه سرورها، ذخیره‌سازی داده، شبکه‌های کامپیوتری، نرم‌افزارها و خدمات مرتبط با IT فعالیت می‌کند، ارائه دهیم.

سرورهای HPE محصولاتی هستند که برای ارائه قدرت پردازش و ذخیره‌سازی داده به شرکت‌ها و سازمان‌ها تولید می‌شوند. این سرورها به صورت فیزیکی در سازمان‌ها نصب می‌شوند و برای اجرای برنامه‌ها و خدمات مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرند. سرورهای HPE شامل مجموعه‌ای از سخت‌افزارها، قطعات الکترونیکی و نرم‌افزارهای مدیریت سیستم هستند که با همکاری تمامی این عناصر، قابلیت ارائه خدمات IT حرفه‌ای را دارند.

image_pdfدانلود PDF
برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ارسال پیام در تلگرام و واتس آپ
گفتگو را شروع کنید

سلام! از طریق راه های ارتباطی زیر با ما در تماس باشید.