تفاوت هارد SAS با SATA
جدول محتوا
تفاوت هارد SAS با SATA و انتخاب بهترین هارد دیسک برای سرور، تأثیر زیادی در عملکرد، هزینه و نتیجهی نهایی فعالیت ما خواهد داشت.
به همین دلیل، هنگامی که قصد راهاندازی یک سرور HP را دارید، باید عوامل مختلفی را در نظر بگیرید و راهنمای خرید هارد سرور را مطالعه نموده و از میان گزینههای موجود، هارد دیسک مناسب را انتخاب کنید.
ما در این مقاله قصد داریم به مقایسه دو نوع محبوب از هارد درایوهای سرور یعنی SAS (Serial Attached SCSI) و SATA (Serial ATA) بپردازیم و شما را با تفاوتهای کلیدی میان این دو آشنا کنیم.
هارد دیسک چیست و چه وظیفهای دارد؟
هارد سرور یا درایو دیسک هها قطعاتی هستند که وظیفه نگهداری اطلاعات را بر عهده دارند و تبادل دادههای دیجیتالی بهواسطه آنها صورت میگیرد.
هارددیسک SAS (Serial Attached SCSI) و SATA (Serial ATA) دو مدل محبوب از هارد سرور هستند که هرکدام کاربردهای منحصربهفرد خود را دارند.
بهعنوانمثال: از درایوهای SAS معمولاً در سرورهایی استفاده میشود که به عملکرد و قابلیت اطمینان بالا نیاز دارند، درحالیکه درایوهای SATA اغلب در سرورهای مقرونبهصرفهتر و با کارایی کمتر مورداستفاده قرار میگیرد.
امروزه برندهای زیادی در بازار وجود دارند که بر روی تولید هاردهای باکیفیت با هم در رقابت هستند، اما در این میان هارد سرورهای HP به دلیل کیفیت بالا و قابلیتهای مختلفی آن، بسیار محبوب است.
HP یک تولیدکننده پیشرو در سرور است که طیف وسیعی از هارددیسکها را ارائه میدهد که طبیعتاً هارددیسکهای SAS و SATA را نیز شامل میشود.
همچنین هارد دیسک ها انواع مختلفی مانند هارد سرور HDD هاردسرور SSD و… دارند.
در ادامه به فرق SAS با SATA میپردازیم:
مقایسه هارد درایوها و تفاوت SAS با SATA
همانطور که پیشتر هم به این موضوع اشاره کردیم، هرکدام از هاردها، ویژگیهای منحصربهفرد خود را دارند و برای مصارف خاص مناسب هستند.
اما اگر بخواهیم در نگاه کلی، هارددیسکهای SAS را با SATA مقایسه کنیم، شاهد تفاوتهایی میان این دو خواهیم بود.
تفاوت هارد sas با sata عبارتاند از:
1. سرعت پردازش
درایوهای SAS برای برنامههایی با کارایی بالا طراحی شدهاند که بهسرعت خواندن و نوشتن سریع نیاز دارند. آنها میتوانند حداکثر سرعت انتقال داده تا 12 گیگابیت بر ثانیه را به دست آورند که تقریباً دو برابر سرعت درایوهای SATA است.
سرعت بالاتر درایوهای SAS آنها را برای برنامههایی که به دسترسی سریع به دادهها نیاز دارند، ایدهآل میکنند. مانند سرورهای پایگاهداده، محاسبات با کارایی بالا و مجازیسازی.
از طرف دیگر، درایوهای SATA برای برنامههایی که به سرعت بالا در انتقال داده نیاز ندارند، مناسبتر هستند. حداکثر سرعت انتقال داده در این هارددیسکها، 6 گیگابیت بر ثانیه است که بازهم برای اکثر برنامهها کافی است.
درایوهای SATA معمولاً ارزانتر از درایوهای SAS هستند و برای استفاده در برنامههایی مانند وبسرویس، بایگانی و پشتیبانگیری کاربردی هستند.
2. تفاوت SAS با SATA در میزان اطمینان
هارد درایوهای SAS معمولاً به قابلاطمینان بودن معروف هستند و برای استفاده در محیطهای حیاتی طراحی شدهاند. آنها دارای ویژگیهایی مانند اتصالات دو پورت و مسیرهای داده اضافی هستند که تضمین میکند دادهها همیشه در دسترس خواهند بود.
حتی در صورت خرابی سختافزار، درایوهای SAS همچنین برای کار 24 ساعته در 7 روز هفته طراحی شدهاند و میتوانند بارهای کاری بالا را بدون به خطر انداختن عملکرد مدیریت کنند.
درایوهای SATA نسبت به درایوهای SAS کمتر قابلاعتمادند و برای برنامههای مهم و حیاطی، مناسب نیستند. این درایوها توانایی پایینتری دارند و ممکن است نتوانند از عهده بارهای کاری بالا مانند SAS بربیایند.
بااینحال، درایوهای SATA هنوز هم یک راهحل قابلاعتماد و مقرونبهصرفه برای بسیاری از فعالیتها است و همچنان میتواند کاربردی باشد.
3. تفاوت SAS با SATA در هزینه
کاملاً طبیعی است که درایوهای SAS به دلیل قابلیتهای بالا و سطح امنیت افزایشیافته، گرانتر باشد. درایوهای SAS برای برنامههای کاربردی با کارایی بالا و مأموریتهای حیاتی طراحی شدهاند که باعث میشود هزینههای آنها نسبت به درایوهای SATA بیشتر شود.
بااینوجود، هزینهای که بابت درایوهای SAS پرداخت میکنید با عملکرد ، سرعت و امنیت که به دست میآورید کاملاً معقول است.
درایوهای SATA مقرونبهصرفهتر از درایوهای SAS هستند. از همین جهت، برای برنامههایی که بهسرعت انتقال داده با سرعت بالا یا قابلیت اطمینان بالا نیاز ندارند، یک انتخاب عالی هستند. این درایوها به طور گستردهای در دسترساند و قیمت آنها نیز ارزانتر است.
4. عملکرد
قدرت درایوهای SAS در پردازش و فعالیت زیاد بسیار بالا است. به همین دلیل از آنها برای برنامههایی با کارایی زیاد و نیاز به در دسترسی بالا استفاده میشود.
عملکرد زیاد این درایوها باعث شده تا معمولاً در مراکز داده مورداستفاده قرار بگیرند و برای استفادههای سازمانی مناسب باشند.
برعکس مورد قبل، درایوهای SATA بیشتر در رایانههای رومیزی و سرورهای ردهپایین تا متوسط استفاده میشوند. دلیل این موضوع سرعت پایینتر، قدرت کمتر و قیمت پایین آن است.
5. مقیاسپذیری و سازگاری: تفاوت SAS با SATA
درایوهای SAS از اتصالات همزمان بیشتری نسبت به درایوهای SATA پشتیبانی میکنند. به همین دلیل یک راهحل مناسب برای ذخیرهسازی در مقیاس بزرگ هستند.
در کنار همه موارد گفته شده؛ باید به این موضوع نیز توجه کرد که هیچکدام از درایوهای SAS و SATA قابلتعویض نیستند. زیرا آنها از اتصالدهندهها و پروتکلهای مختلف استفاده میکنند.
سخن پایانی
در این مقاله سعی کردیم شما را با هارددیسک و تفاوت SAS با SATA آشنا کنیم. انتخاب هارددیسک مناسب برای سرور به نیازهای خاص و فعالیت شما بستگی دارد.
هر دو مورد اشاره شده در این مقاله، دارای قابلیتهای خوبی هستند و برای فعالیتهای مختص به خود، بسیار کاربردی و مناسباند. اما بااینحال، درایوهای SAS برای برنامههای کاربردی با کارایی بالا و ایمنتر طراحی شدهاند و قادرند تا انتقال داده را با سرعت بالا و قابلیت اطمینان بیشتر انجام دهند.
درایوهای SATA نیز در جایگاه خود مقرونبهصرفهتر هستند و برای برنامههایی مناسب هستند که به امنیت زیاد و سرعت بالا در انتقال داده نیاز ندارند.
باتوجهبه مطالب این نوشته و درک تفاوت SAS و SATA میتوانید درایوی را انتخاب کنید که به بهترین صورت نیازهای شما را برآورده کند و با انتظارات شما همخوانی داشته باشد.
دیدگاهتان را بنویسید