اطلاعات تماس

info@sarirserver.com 91008063

هدر

Saror Server logo

راهنمای نصب ویندوز سرور 2022

راهنمای نصب ویندوز سرور 2022

نصب ویندوز سرور این امکان را در اختیار ما قرار می‌دهد تا دسترسی آزادانه‌ای برای انجام اعمال مختلف بر روی سرورها از قبیل سرور های اچ پی  داشته باشیم. ویندوز سرور انواع مختلفی دارد. در ادامه در مورد آن‌ها و آموزش نصب ویندوز سرور 2022 و سایر نسخه‌های این ویندوز اطلاعات کامل در اختیار شما قرار می‌دهیم.

ویندوز سرور چیست؟

ویندوز سرور یکی از سیستم‌عامل‌های عرضه شده توسط شرکت بزرگ مایکروسافت است. سرور، مرکز ذخیره‌سازی و ارسال دیتا به کاربران و شبکه‌های مختلف است. سرورها کاربردهای زیادی در شرکت‌ها و سازمان‌های بسیار بزرگ دارند. مدیریت‌کردن این سرورها و اعطای یک نقش به آن‌ها توسط ویندوز سرور انجام می‌شود. به‌عنوان‌مثال اگر بخواهیم نقش وب سرور را به سرور بدهیم تا بتواند میزبان سایت‌های مختلف باشد، باید با استفاده از ویندوز سرور، آن نقش به سرور داده شود.

به‌طورکلی می‌توان گفت داده‌های یک سازمان بر روی سرور ذخیره می‌شوند. با استفاده از ویندوز سرور امکان مدیریت‌کردن این داده‌ها و اطلاعات مانند اشتراک‌گذاری و مدیریت آن‌ها فراهم می‌شود. به‌طورکلی این نوع ویندوز تمامی امکانات را برای مدیران سازمان‌ها فراهم کرده‌اند. در واقع با استفاده از ویندوز سرور می‌توان سرویس‌ها و برنامه‌های سرور را به‌خوبی مدیریت کرد.

ویژگی‌های جدید ویندوز سرور 2025

نسخه بعدی ویندوز سرور شرکت مایکروسافت با عنوان ویندوز سرور 2025 عرضه خواهد شد. البته برخی از افراد گمان می‌کنند که نسخه قبلی ویندوز دیگر توسط شرکت مایکروسافت پشتیبانی نمی‌شود؛ اما این گونه نیست! ویندوز سرور 2022 به عنوان آخرین نسخه این ویندوز، تا سال 2031 توسط مایکروسافت پشتیبانی خواهد شد.

از جمله ویژگی‌های این ویندوز عبارت‌اند از:

ورود به سرور با داشتن ویژگی Azure Arc یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های جدید ویندوز سرور 2025 است. در نسخه‌های قبلی windows Terminl  وجود داشت؛ اما در نسخه آینده ویندوز سرور، ابزارهای بیشتری به ترمینال افزوده شده اند. ویندوز ترمینال در ویندوز سرور این امکان را در اختیار مدیران قرار می‌دهد تا به راحتی و از راه دور، دسکتاپ ویندوز سرور خود را در اختیار داشته باشند و بدون مراجعه به محل، اعمال خود را بر روی دسکتاپ ویندوز سرور انجام دهند.

در نسخه‌های قبلی پس از نصب ویندوز سرور، امکان لاگ گیری وجود داشت؛ اما در نسخه جدیدتر، لاگ گیری بسیار پیشرفته‌ای برای ذخیره‌کردن اطلاعات در نظر گرفته خواهد شد. لاگ در واقع امکانی در ویندوز سرور است که تمامی رویدادها را ذخیره می‌کند. لاگ گیری اطلاعاتی مانند خاموش و روشن‌شدن سرور، تلاش‌ها برای ورود به سرور، مشکلات امنیتی و بسیاری دیگر از رویدادهای رخ‌داده در زمان کار را ذخیره می‌کند. این موضوع باعث می‌شود تا مدیران به‌راحتی از نحوه عملکرد سرور آگاهی پیدا کنند و حتی در زمان ایجاد خطا، از روی داده‌های لاگ این مشکلات را رفع کنند.

بهبود کارایی DFL در ویندوز سرور 2025 قابل توجه است. در واقع با عرضه هر نسخه از ویندوز سرور، به DFL ویژگی‌ها و امکانات جدیدتری نیز اضافه خواهد داشت. پیش بینی می‌شود ک نسخه 2025 امکانات بسیار پیشرفته‌ای داشته باشد. این موضوع باعث می‌شود که امنیت دامین بسیار بیشتر از قبل شود.

این‌ها تنها نمونه‌هایی از ویژگی‌ها و امکانات جدید ویندوز سرور 2025 بودند و قطعاً ویژگی‌ها و امکانات ریز و درشت بسیار بیشتری خواهد داشت.

انواع ویندوز سرور

ویندوز سرورهای شرکت مایکروسافت در دودسته مختلف قرار می‌گیرند. دسته اول، نمونه‌های اولیه عرضه شده بود که در سال‌های ابتدایی عرضه شد. دسته دوم جز ویندوز سرورهای تکامل‌یافته شناخته می‌شوند.

انواع ویندوز سرور ابتدایی عبارت‌اند از:

  • ویندوز NT 3.5
  • ویندوز NT 3.51
  • ویندوز NT 4.0

از سال 2000 به بعد شرکت مایکروسافت نمونه‌های پیشرفته‌تر و جدیدتری از ویندوز سرورها به صورت زیر عرضه کرد:

  • ویندوز سرور نسخه 2000
  • ویندوز سرور نسخه 2003
  • ویندوز سرور نسخه R2 2003
  • ویندوز سرور نسخه 2008
  • نسخه Server Code
  • ویندوز سرور نسخه R2 2008
  • ویندوز سرور نسخه 2012
  • ویندوز سرور نسخه R2 20012
  • ویندوز سرور نسخه 2016
  • ویندوز سرور نسخه 2019
  • ویندوز سرور نسخه 2022

راهنمای نصب ویندوز سرور-تفاوت ویندوز سرور با ویندوز معمولی

تفاوت ویندوز سرور با ویندوز معمولی

شرکت مایکروسافت در طراحی ویندوز سرور و ویندوز معمولی به‌گونه‌ای عمل کرده است که دسکتاپ و ظاهر هر دو شبیه به هم است؛ بنابراین در نگاه اول چندان نمی‌توان این دو ویندوز را از هم متمایز کرد. از دیگر شباهت‌های این دو نسخه از ویندوز می‌توان به امکان استفاده از برخی نرم‌افزارهای خاص مانند نوت پد و یا برخی از برنامه‌های ویرایشگری در هر دو نسخه اشاره کرد.

حال که با شباهت‌ نسخه‌های ویندوز سرور و ویندوز معمولی آشنا شدید، بهتر است تا تفاوت‌های آن‌ها را هم بدانید. از جمله تفاوت‌های آن‌ها عبارت‌اند از:

  • در ویندوز سرور نرم‌افزارهای کاربردی و سازمانی بسیار زیادی برای سازمان‌ها و کسب کارها وجود دارد درحالی‌که این نرم‌افزارها در ویندوز معمولی وجود ندارد.
  • با استفاده از ویندوز سرور می‌توان یک فایل سرور ایجاد و داده‌های مهم را در آن ذخیره و حتی دسترسی‌ به آن را نیز محدود کرد.
  • پس از نصب ویندوز سرور، امکان پیکربندی تمامی ورک‌استیشن‌ها با استفاده از آن وجود دارد و این موضوع باعث صرفه‌جویی در وقت خواهد شد.
  • ویندوز سرور بر خلاف ویندوز معمولی محدودیت‌های سخت‌افزاری کمتری به سیستم اعمال می‌کند. به‌عنوان‌مثال می‌توان میزان بسیار بیشتری رم برای سیستم مبتنی بر ویندوز سرور در نظر گرفت.
  • ویندوز معمولی بسیاری از نرم‌افزارها مانند انواع مرورگرها، امکان فعال‌سازی ترمینال روی آن، قابلیت phone و بسیاری دیگر از ویژگی‌ها را دارد؛ درصورتی‌که ویندوز سرور بسیاری از این قابلیت‌ها را حذف کرده است.
  • به علت کاربردها و ویژگی‌ها، قیمت ویندوز سرور معمولاً بسیار بیشتر از ویندوزهای معمولی است.

دلایل نصب ویندوز بر روی سرور

قطعاً در یک سرور و شبکه، کاربران نیاز دارند تا داده‌ها، پوشه‌ها و فایل‌های خود را در شبکه به اشتراک بگذارند. علاوه بر این، بسیاری از سازمان‌ها با استفاده از ایمیل‌های داخلی خود، پیام‌ها را به کاربران و کارکنان خود انتقال می‌دهند. ویندوز سرور، با داشتن برنامه‌های کاربردی مختلف، تمامی این امکانات را برای مدیران سازمان‌ها ایجاد کرده است. همچنین با استفاده از نرم‌افزارهای کاربردی امکان ارتباط آنلاین و گفتگوی تلفنی نیز با استفاده از ویندوز سرور امکان‌پذیر شده است.

همان‌گونه که در بالا هم اشاره شد با استفاده از ویندوز سرور امکان ایجاد میزبانی سایت‌ها بر روی سرورها وجود دارد. همچنین امکان مدیریت‌کردن دیتابیس‌ها و برنامه‌های کاربردی مختلف بر روی ویندوز سرورها وجود خواهد داشت.

علاوه بر این، امکان مجازی‌سازی و نصب ماشین‌های مجازی برای بهینه‌کردن منابع سخت‌افزاری وجود خواهد داشت. همچنین امکان مدیریت مراکز داده‌ها و مدیریت مرکزی این سرورها را دارا است.

اگر چه امکانات بسیار زیادی در ویندوز سرور وجود دارد؛ اما استفاده از آن نسبتاً آسان است. همین عامل باعث شده تا برای مدیریت سرور سازمان‌های بزرگ از ویندوز سرور استفاده شود.

مراحل نصب ویندوز سرور بر روی سرور HP

مراحل نصب ویندوز سرور بر روی سرور HP

آموزش نصب ویندوز سرور بر روی سرور HP نسل ده و سرور HPE نسل نه در زیر آمده است:

  1. برای نصب ویندوز سرور باید سرور را روشن کنید تا صفحه Smart Screen برای شما نمایش داده شود.
  2. به قسمت Intelligent Provisioning وارد شوید. با فشاردادن کلید F10 می‌توانید وارد آن شوید.
  3. پس از ورود گزینه Express OS Install را انتخاب کنید.
  4. در صفحه ظاهر شده RAID Configuration باید کارت RAID را انتخاب کنید.
  5. در صفحه Disk می‌توانید فضای هارددیسک سرور را مشاهد کرده و در صورت تمایل آن را مدیریت کنید.
  6. منبع نصب ویندوز سرور را از صفحه Install Source انتخاب کنید. در این قسمت می‌توانید گزینه USB را انتخاب نمایید.
  7. در هنگام نصب، به‌روزرسانی Firmware را رد کنید.
  8. در صفحه Install Method روش نصب نمایش ‌داده ‌شده است. برای این کار می‌توانید گزینه Express OS Install را انتخاب کنید. در سرور نسل نه در این قسمت باید گزینه Recommended را انتخاب کنید.
  9. گزینه Next را با زدن Enter انتخاب کنید تا ویندوز نصب شود. پس از پایان نصب، سرور راه‌اندازی شده و باید اطلاعات لازم را در قسمت بعدی وارد کنید.

مراحل نصب ویندوز در سرور HP نسل هشت به‌صورت زیر است:

  1. پس از روشن‌شدن سرور، کلید F10 را فشار دهید تا وارد Intelligent Provisioning  شوید.
  2. پس از ورود به آن گزینه Express OS Install  را انتخاب کنید.
  3. همانند سرور نسل 9 و ده، در این قسمت باید کارت RAID را انتخاب کنید.
  4. در صفحه مربوط به Disk، فضای هارددیسک را می‌توانید مشاهده کنید.
  5. با انتخاب USB و یا منبع نصب از قسمت Install Source منبع نصب را انتخاب کنید.
  6. در قسمت Attempt Firmware Update آپدیت این گزینه را رد کنید. نیازی به به‌روزرسانی نیست.
  7. در صفحه Install Method بر روی گزینه Custom کلیک کنید.
  8. فضای هارددیسک برای نصب ویندوز موردنظر خود را در قسمت Disk Configuration تعیین کنید.
  9. پس از آن باید در صفحه Windows Setup اطلاعات تکمیلی را وارد کرده تا نصب تکمیل شود.
  • پس از راه‌اندازی مجدد باید اطلاعات دیگری نیز وارد شود تا نصب به پایان برسد.

روش نصب انواع ویندوز سرور

آموزش نصب ویندوز سرور 2022 در زیر آمده است:

  1. برای نصب ویندوز سرور ابتدا دی‌وی‌دی را در دستگاه قرار می‌دهید یا از منابع دیگر استفاده کنید. لازم به ذکر است باید منبع مورداستفاده را از طریق منوهای بایوس به‌درستی تنظیم کنید.
  2. پس از آن باید زبان و اطلاعات محل وارد شود.
  3. با کلیک بر روی install now نصب آغاز خواهد شد.
  4. در مرحله بعد باید لایسنس یا product key را وارد کنید.
  5. در مرحله بعد باید نسخه موردنظر خود را انتخاب کنید.
  6. پس از پذیرش قوانین مایکروسافت باید نصب سفارشی یا Custom(Advanced) را انتخاب کنید.
  7. در مرحله بعد می‌توانید پارتیشن خود برای نصب را انتخاب و یا هارد را پارتیشن‌بندی کنید.
  8. پس از انتخاب فضای هارد، نصب آغاز می‌شود.
  9. پس از آن باید کلیدهای خواسته شده را به‌صورت هم‌زمان فشار دهید.
  10. پس از انتخاب نام کاربری و رمز عبور، نصب پایان می‌یابد.

همچنین  آموزش نصب ویندوز سرور 2008، آموزش نصب ویندوز سرور 2019، آموزش نصب ویندوز سرور 2012 و آموزش نصب ویندوز سرور 2016 مانند بالا است، با این تفاوت که در مرحله پنج نسخه‌های مختلفی قرار داده وجود دارند که می‌توانید گزینه‌های مدنظر خود را انتخاب کنید.

برای مشاهده قیمت سرور به صفحه مربوط مراجعه کنید و یا با شماره ۹۱۰۰۸۰۶۳ تماس بگیرید

image_pdfدانلود PDF
برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 2 میانگین: 5]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ارسال پیام در تلگرام و واتس آپ
گفتگو را شروع کنید

سلام! از طریق راه های ارتباطی زیر با ما در تماس باشید.