اطلاعات تماس

info@sarirserver.com 91008063

هدر

Saror Server logo

سرور ویپ (VoIP) چیست؟ و چه کاربردی دارد؟

سرور ویپ (VoIP) چیست؟ و چه کاربردی دارد؟

سرور Voip چیست ؟

احتمالاً بسیاری از شما می‌خواهید بدانید که سرور voip چیست؟ سرور ویپ خدمات برقراری تماس‌ها در بستر IP یا پروتکل‌های اینترنت را فراهم می‌کند. در واقع، ویپ باعث تبدیل سیگنال‌های صوتی به دیجیتال و انتقال آن‌ها از طریق اینترنت می‌شود. انواع ویپ، به‌عنوان یک تکنولوژی پیشرفته، کاربردها و مزایای مختلفی دارند. با ما همراه باشید تا شما را با این نوع سرور آشنا سازیم.

در ابتدا پاسخ خواهیم داد که سرور voip چیست؟

VoIP یا سرور Voice Over Internet Protocol  به عنوان نوعی سرور، با پردازش فرایند تماس‌های صوتی، قادر است صدا را در بستر اینترنت و با استفاده از IP (پروتکل‌های ارتباطی اینترنت)، تکنولوژی دیجیتال و بدون نیاز به سیم‌کشی و تجهیزات سخت‌افزاری انتقال دهد.

به زبان ساده می‌توان گفت که این سرور برای ارائه خدمات مرتبط با تلفن در بستر اینترنت استفاده می‌شود و تمامی تماس‌های ورودی و خروجی با استفاده از این سرور به شبکه‌های تلفن منتقل می‌شوند.

به‌طورکلی تلفن ویپ از شبکه‌های بزرگ کامپیوتری (WAN) مانند اینترنت برای انتقال صدا در یک محیط جغرافیایی پهناور و یا حتی شبکه‌های کوچک‌تر مانند شبکه‌های محلی (LAN) برای انتقال صدا در یک شرکت و محدوده جغرافیایی کوچک استفاده می‌کند. در صورت داشتن پهنای باند خوب، صدای انتقالی از طریق این سرور بسیار باکیفیت‌تر از انتقال صدا به روش‌های معمولی است.

کاربرد و امکانات VOIP

کاربرد سرور voip چیست؟ کاربرد ویپ بسیار زیاد است که در ادامه به معرفی آن‌ها می‌پردازیم.

برقراری ارتباط تلفنی در هر مکان و هر زمان

فناوری VoIP این امکان را در اختیار سازمان‌ها و شرکت‌های مختلف قرار داده است تا از طریق یک ارتباط درون‌شبکه‌ای و بسیار راحت با کارمندان خود در سایر موقعیت‌های جغرافیایی در ارتباط باشند. با استفاده از این تکنولوژی، تماس‌های مهم و ضروری به‌خاطر عدم حضور کارمندان در محل کار از دست نخواهند رفت.

تلفن‌های ویپ انعطاف‌پذیری بالایی دارند؛ بنابراین افراد و شرکت‌ها قادر هستند تا تماس‌ها در مسافت‌های طولانی را به‌راحتی برقرار کنند. این تکنولوژی برای شرکت و سازمان‌هایی مناسب است که دوست دارند به‌صورت دائم با کارکنان خود در ارتباط باشند. طبق آمارها تا سال 2023 حدود 86 درصد از سازمان‌ها و شرکت‌ها از فناوری voip استفاده می‌کنند. (حدود 31 درصد تنها از voip استافده کرده و 55 درصد از هر دو تکنولوژی خطوط تلفن ثابت و فناوری voip استفاده می‌کنند.)

 مدیریت کنفرانس‌های تلفنی

امکان اتصال مخاطبان متعدد از طریق برنامه‌های نرم‌افزاری (Soft Phone) و تلفن‌های رومیزی VoIP وجود دارد. از طریق این ارتباط امکان ضبط و کنترل مکالمه‌ها وجود دارد و مسئولین کنفرانس می‌توانند گزارش‌های خود را به دست بیاورند.

پیام‌رسانی تصویری

با استفاده تلفن‌های تصویری یا VoIP Video IP Phone امکان انتقال تصویر از طریق پروتکل‌های اینترنت وجود دارد.

سایر امکانات ویپ (VOIP)

از جمله امکانات دیگر VoIP و مزایای استفاده از خدمات ارائه‌دهندگان ویپ عبارت‌اند از:

  • مدیریت تمامی تماس‌ها و کنفرانس‌ها مانند ایجاد صف انتظار، صندوق صوتی، هدایت تماس، ضبط مکالمه و…
  • مدیریت‌کردن پروفایل‌های کاربران و قانون‌گذاری برای تماس‌ها
  • مدیریت‌کردن اطلاعات تماس‌ها و گزارش‌گیری‌ها
  • امکان ایجاد ماکروهای سفارشی با استفاده از برنامه‌نویسی

تفاوت خطوط تلفن ثابت و فناوری VoIP چیست؟

ممکن است این سوال به وجود آید که تفاوت خطوط ثابت و سرور voip چیست؟ در ادامه به سوال پاسخ داده میشود.

هزینه کم

همان گونه که می‌دانید برقراری ارتباط بین‌المللی به روش‌های قدیمی مستلزم پرداخت هزینه‌های گزاف است. با اتصال مستقیم به شرکت ارائه‌دهنده خدمات از طریق اینترنت می‌توان از خدمات ویپ استفاده کرد. با استفاده از این فناوری تمامی تماس‌های داخلی و حتی بین‌المللی، هزینه‌های کمتری برای شما در پی خواهند داشت. هزینه‌های ویپ حدود 80 درصد کمتر از راه اندازی تلفن‌های سنتی است.

نصب و راه‌اندازی

نصب و راه‌اندازی تلفن‌های ویپ بسیار راحت‌تر از خطوط تلفن ثابت سنتی است. برای راه‌اندازی خطوط تلفن سنتی نیاز به اتصال فیزیکی شبکه و اپراتور تلفن است؛ اما در فناوری VoIP بدون تجهیزات سخت‌افزاری و تنها با استفاده از شبکه اترنت (Ethernet) این ارتباط انجام می‌شود.

کیفیت صدا

اگرچه در ابتدا به دلیل پهنای باند ضعیف اینترنت کیفیت تلفن‌های ویپ بسیار خوب نبود؛ اما با افزایش پهنای باند اینترنت، کیفیت بالای صدای این تلفن‌ها را می‌توان جز نقاط قوت تکنولوژی ویپ به‌حساب آورد. در واقع، کیفیت صدا تلفن‌های ویپ مانند کیفیت صدای تلفن‌های سنتی و حتی در مواقعی بهتر هم خواهد بود.

جدول زیر به‌خوبی تمامی تفاوت‌های خطوط تلفن ثابت و فناوری voip را بیان می‌کند.

خصوصیاتخطوط تلفن‌های ثابتفناوری VoIP
نیاز به تجهیزات سخت‌افزاریداردندارد
نیاز به اینترنتندارددارد
هزینه بالاداردندارد
تماس‌های رایگان درون شبکهندارددارد
وابستگی خط به مکانداردندارد
کیفیت تماس HDندارددارد
امکانات رایگان بیشترندارددارد

انواع ویپ (VOIP)

انواع voip به دو صورت زیر وجود دارند:

  • تلفن‌های voip سخت‌افزاری
  • voipهای نرم‌افزاری

تلفن‌های سخت‌افزاری ویپ دارای بلندگو، میکروفن، نمایشگر و تاچ‌پد هستند که با استفاده از آن‌ها می‌توان تماس‌ها را برقرار و کنفرانس‌ها را برگزار نمود.

در تلفن‌های نرم‌افزاری، با کمک یک رایانه و یا موبایل، نرم‌افزار اجرا شده و به‌واسطه نمایشگر و هدست، میکروفون و بلندگو امکان انجام تماس‌ها از طریق آن وجود خواهد داشت.

چگونگی کارکرد ویپ (voip)

حال که درک کردید که سرور voip چیست به نحوه کارکرد آن می‌پردازیم.

در واقع voip از سوئیچینگ بسته یا همان PST برای انتقال سیگنال‌ها استفاده می‌کند. ویپ از پروتکل انتقال RTP در بستر شبکه بهره می‌برد. این پروتکل کمک می‌کند تا سیگنال‌های صوتی به بسته‌های(packet) زیادی تبدیل شوند و باعث انتقال صدا به‌صورت لحظه‌ای (Real Time) می‌شود. این پروتکل باعث می‌شود بسته‌ها به صورت منظم به مقصد ارسال و تماس‌های صوتی برقرار شوند.

این انتقال packet از طریق تجهیزات شبکه و به کمک مسیریاب‌ها، شبکه‌های وای‌فای و دیگر امکانات شبکه انجام می‌شود. در این حالت، مانند روش سنتی نیاز  به زوج سیم‌ها برای انتقال سیگنال‌های آنالوگ توسط آن‌ها نیست.

البته ویپ از پروتکل‌های مختلفی استفاده می‌کنند که یکی دیگر از آن‌ها سیپ (SIP) است. همان گونه که بیان شد از ویپ برای انتقال صوت و تصویر استفاده می‌شود. پروتکل سیپ باعث کنترل نشست (Session) در ارتباطات مولتی مدیا در بستر اینترنت می‌شود. پروتکل سیپ سه وظیفه زیر را دارد:

  1. session start (شروع نشست)
  2. Change session (تغییر نشست)
  3. end of session (پایان‌دادن به نشست)

به‌طورکلی نحوه کارکرد VoIP در چهار مرحله زیر آمده است:

  • اتصال تلفن به سوئیچ‌ها و روترهای شبکه محلی و یا اتصال از طریق اینترنت
  • برقراری تماس از طریق ارائه‌دهنده خدمات VOIP بین شما و طرف مقابل
  • برقراری تماس بین دو طرف و انتقال بسته‌ها از طریق شبکه محلی و یا اینترنت به‌صورت منظم
  • تبدیل سیگنال‌های دیجیتال به صدا برای درک اپراتورها

سرور ویپ چیست ؟ - انواع سرورویپ

انواع روش‌های راه‌اندازی voip

انواع روش‌های راه‌اندازی ویپ عبارت‌اند از:

راه‌اندازی با استفاده از تجهیزات voip

یکی از روش‌های اتصال، استفاده از برخی تجهیزات مانند تلفن‌های آی پی، گیت وی‌ها و سوئیچ‌های VOIP است که به شما این امکان را می‌دهد از طریق اینترنت تماس‌ها را برقرارکنید.

راه‌اندازی با استفاده از سرویس‌های آماده

برخی از نرم‌افزارهای آماده مانند اسکایپ، گوگل ویس و… با استفاده از این فناوری، امکان ارتباط با سراسر دنیا را برای شما فراهم کرده‌اند. برای ایجاد این ارتباط طرف مقابل هم باید از این نرم‌افزارها استفاده کند.

راه‌ اندازی با ایجاد سرور voip

امکان راه ‌اندازی با استفاده از ایجاد یک سرور و اتصال آن به شبکه داخلی وجود دارد.

راه‌‌اندازی با استفاده از شبکه‌های تلفنی

می‌توان با استفاده از گیت وی‌های PSTN و از طریق برخی شبکه‌های تلفنی تحت شبکه، ویپ را راه‌اندازی کرد.

حال که درک کردید نحوه راه‌اندازی سرور voip چیست بهتر است با تجهیزات موردنیاز برای راه‌اندازی در ادامه آشنا شویم.

تجهیزات مورد نیاز ویپ (voip)

اولین مورد از تجهیزات مورد نیاز ویپ (voip)  استفاده از یک شبکه است. شما می‌توانید برای برقراری ارتباطات، از شبکه‌های داخلی (Ethernet) ، شبکه جهانی (Enternet) و یا ترکیبی از این دو استفاده کنید. امنیت شبکه‌های داخلی معمولاً بالاتر از امنیت شبکه جهانی است؛ بنابراین حتماً باید امنیت شبکه را تأمین کنید.

بعد از تأمین شبکه موردنیاز، به یک سرور معمولی و یا قدرتمند ( مانند سرور g10 dl380 و یا سرور hp dl380 g9 ) نیاز خواهید داشت. درصورتی‌که تعداد کاربران شما محدود بوده یک کامپیوتر معمولی به‌عنوان سرور می‌تواند مورد استفاده قرار گیرد؛ در غیر این صورت باید از سانترال‌های تحت شبکه (IP PBX) استفاده کنید. دستگاه مرکزی به شبکه موردنظر متصل شده و باعث برقراری ارتباط می‌شود.

برای برقراری ارتباط و اتصال به سرور، نیاز به برنامه نرم‌افزاری دارید. شما می‌توانید این نرم‌افزارها را که عمدتاً مبتنی بر لینوکس هستند، بر روی کامپیوتر، موبایل و یا سرور خود نصب و استفاده کنید. با استفاده از این نرم‌افزارها امکان مدیریت و انجام بسیاری از تنظیمات برای ارتباطات شما وجود خواهد داشت.

از دیگر تجهیزاتی که را راه‌اندازی ویپ نیاز خواهید داشت، IP Phone یا تلفن‌های تحت شبکه هستند. این تلفن‌ها به شبکه متصل شده و دیتای دیجیتال را به‌ صوت تبدیل می‌کنند. بسیاری از IP Phoneهای موجود در بازار از پروتکل سیپ برای انتقال صوت و تصویر بهره می‌برند.

گاهی اوقات یک سازمان و شرکت تمایل دارد تا تماس‌های آنالوگ یا خطوط شهری خود را به دیجیتال تبدیل کند. برای انجام این کار به گیت وی (Gateways) نیاز خواهد بود. با استفاده از سخت‌افزارهای گیت وی امکان اتصال تمامی دستگاه‌های قدیمی مانند تلفن، فکس و دیگر تجهیزات به شبکه امکان‌پذیر است. این گیت وی‌ها را با نام FXOها می‌شناسند.

البته در برخی اوقات بعضی سازمان‌ها برعکس این کار را هم انجام می‌دهند؛ یعنی سیگنال‌های دیجیتال را به آنالوگ تبدیل می‌کنند. برای این کار از گیت وی‌هایی با نام FXSها استفاده می‌کنند.

دقت داشته باشید که برای راه‌اندازی، علاوه بر استفاده از تجهیزات استاندارد و به‌روز دنیا، نیاز به یک متخصص خبره خواهید داشت.

ویپ چیست

مزایا و معایب voip

طبیعی است که این سرویس نیز مانند بسیاری از تکنولوژی‌های دیگر مزایا و معایب خود را داشته باشد.

سرور ویپ چیست ؟ - مزایا و معایب ویپ (voip)

مزایای ویپ (voip)

مزایای سرور voip چیست؟ مزایای voip عبارت‌اند از:

  • داشتن قابلیت حمل و دسترسی‌پذیری بالاتر
  • هزینه کم
  • کیفیت صدای بالا
  • امکان استفاده از ویژگی‌های پیشرفته مانند هوش مصنوعی و یادگیری ماشین در این فناوری
  • امکان پشتیبانی از کانال‌های ارتباطی مختلف مانند پیامک، تماس، چت و…
  • نصب راحت
  • امکان ترکیب با دیگر برنامه‌های تجاری مانند سیستم‌های نرم‌افزاری مدیریت ارتباط با مشتریان
  • و … .

معایب ویپ ( voip )

معایب سرور voip چیست؟ معایب voip عبارت‌اند از:

  • وابستگی زیاد به شبکه و اینترنت و نیازمند پهنای باند مناسب
  • وابسته بودن به برق و نیاز به تأمین نیرو
  • امکان ازدست‌رفتن بسته‌ها (packet loss)
  • امکان ارسال نامنظم بسته‌ها به مقصد (jitter)
  • پشتیبانی‌نکردن از تماس‌های اضطراری

سخن پایانی

در این مقاله بررسی شد که سرور voip چیست و کاربردها، نحوه نصب و راه‌اندازی، انواع آن‌ها و موارد بسیار زیاد دیگری بررسی شد. در پایان باید بگوییم که قطعاً سیستم‌های تلفن قدیمی در آینده‌ای نزدیک جای خود را به ویپ خواهند داد. در کنار مزایای فوق‌العاده، VoIP معایبی نیز دارد که با رفع آن‌ها در آینده تمامی سازمان‌ها از این فناوری استفاده می‌کنند.حال برای استعلام قیمت سرور های ویپ میتوانید با کارشناسان ما در بخش فروش تماس بگیرید و یا فرم مربوط به درخواست استعلام را پر فرمایید.

 

image_pdfدانلود PDF
برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ارسال پیام در تلگرام و واتس آپ
گفتگو را شروع کنید

سلام! از طریق راه های ارتباطی زیر با ما در تماس باشید.