اگر در دنیای سخت افزار کامپیوتر کمی تبحر داشته باشید، حتما میدانید که رم چه نقشی در کامپیوتر دارد. این روزها بسیاری از مردم که به دنبال خرید رم سرور هستند، ترجیح میدهند که از ابتدا استعلام قیمت سرور را انجام دهند و بر اساس آن یک رم خوب که سرعت خوانایی بسیار بالایی دارند را برای سیستم خودشان انتخاب کنند. در میان انواع رمهایی که برای ارتقای مادربرد مورد استفاده قرار میگیرند، یک نوع رم وجود دارد که با نام رم DIMM شناخته میشود. اگر به دنبال خرید ریل کیت سرور یا رم DIMM هستید، با ما همراه باشید تا شما را با مزایای این رم و انواع آن آشنا کنیم.
رم dimm چیست؟
رم dimm یکی از انواع رمهای موجود در بازار است که از عبارت Dual In Line Memory Module بدست آمده است. این رم به شکل حافظه دو خطی طراحی شده است و میتواند از طریق شکافهایی که روی مادربرد وجود دارند در آن نصب شود. ماژول حافظه تک خط یا 32 بیت یکی از قدیمیترین ماژولهایی بود که در سرورهای مختلف مورد استفاده قرار میگرفتند؛ اما در حال حاضر این رمها جایگزین رمهای 2 خطی شدهاند که هم کیفیت قابل قبولتری دارند، هم میتوانند به صورت 64 بیتی کار کند.
بنابراین، رم DIMM سرعتی دو برابر از رم SIMM دارد. به دلیل اینکه رم تاثیر بسیار زیادی روی سرعت خواندن برنامهها دارد و میتواند سرعت یک سیستم کامپیوتری را چندین برابر کند، قطعا استفاده از یک رم پرسرعتتر مانند DIMM میتواند مزایای زیادی را به همراه داشته باشد.
آیا رم DIMM یک حافظه موقت است؟
زمانی که به مراکز فروش سرورهای اچ پی مراجعه میکنید و درخواست خرید یک سرور با رم دو خطی را دارید، احتمالا این سوال برای شما مطرح شده که این رمها دارای حافظه موقتی هستند؟ به طور کلی، خود رم دارای حافظه موقتی است. یعنی اینکه اگر یک بار برنامهها از روی رم پاک شوند، امکان بازگرداندن آنها وجود نخواهد داشت.
رم DIMM نیز مانند رم SIMM دارای حافظه موقتی است و باعث ذخیره سازی اطلاعات شما نمیشود. بنابراین، تفاوتی در این زمینه میان این دو نوع رم وجود ندارد و شما میبایست در حفظ اطلاعات خودتان روی آنها دقت لازم و کافی را داشته باشید.
اهمیت استفاده از رم DIMM
یکی از مشکلات رایج در سیستمهای قدیمی موجود در بازار کشور ایران، سرعت پایین آن هاست. به لطف هاردهای SSD و رم DIMM یا دو خطی میتوان سرعت خواندن و نوشتن را در این رمها چندین برابر کرد. این رمها میتوانند اطلاعات زیادی را از CPU منتل و پردازش کنند. این موضوع باعث کاهش حجم کار حافظه در یک زمان مشخص میشود و این موضوع تاثیر زیادی روی سرعت سیستم دارد.
استفاده از یک رم DIMM در کامپیوتر و سیستم به همراه هارد باکیفیت میتواند باعث شود تا سرعت کامپیوتر به شدت افزایش پیدا کند. با توجه به مناسب بودن قیمت هاردسرور های SSD و رمهای DIMM استفاده از آنها برای مادربرد سیستم مزایای زیادی را به همراه دارد.
انواع رم DIMM
حال که با اساس عملکرد رم DIMM آشنا شدید، احتمالا میخواهید بدانید که انواع این رمها شامل چه مواردی هستند و کدام یک از آنها گزینه بهتری برای استفاده شما محسوب میشوند؟ در ادامه شما را با انواع این رمها و کاربردهای آنها آشنا میکنیم.
UDIMM
یکی از انواع رمهای دی آیام ام موجود در بازار، رم UDIMM است. این رم در رایانههای رومیزی و لپ تاپ مورد استفاده قرار میگیرد و سرعت بسیار بالایی نیز دارد. این رم از نظر قیمتی مناسب است و میتواند سرعت بالایی نیز داشته باشد. عملکرد این محصول بدون بافر بوده و نمیتواند سرعت کال سرور اچ پی را افزایش دهد. در واقع این رم در مواقعی که سیستم بافر نشده است، کارایی خوبی دارد.
RDIMM
رم RDIMM یکی دیگر از انواع رمهای موجود در بازار است که میتواند به عنوان حافظه بافر نیز شناخته شود. این رم بیشتر در سرورهای مختلفی که نیاز به پایداری اطلاعات دارند، استفاده میشوند. یک رجیستر بین CPU و تراشه RDIMM وجود دارد که میتواند باعث انتقال موازی اطلاعات شود و کارایی انتقال اطلاعات مختلف را بهبود ببخشد. پایداری RDIMM نسبت به UDIMM بیشتر میباشد و این موضوع دلیلی برای در اختیار قرار گرفتن رم سرور با بالاترین ظرفیت و عملکرد شده است.
LRDIMM
LRDIMM یکی دیگر از انواع رمهای دو خطی است. این رم به سادگی بافر شده و میتواند در انواع سیستمها مورد استفاده قرار گیرد. از مزایای این رم این است که میتواند باعث بافر کردن دادهها و خطوط آدرس شود و بار را روی کنترل کننده حافظه کاهش دهد. مصرف برق این رم نسبتا پایینتر از دیگر مدلهای رم موجود در بازار است.
FBDIMM
FBDIMM یکی از انواع رمهای DIMM است که میتواند به عنوان حافظه اصلی در سیستمهایی که به ظرفیتهای زیادی نیاز دارند، مورد استفاده قرار گیرد. از تراشههای بافر حافظه پیشرفته AMD برای کاهش خطاهای نرم افزاری استفاده میشود و در نهایت میتوان یکپارچگی سیگنالها را افزایش داد. گذرگاه AMD به یک گذرگاه خواندن 14 بیتی و گذرگاه نوشتن 10 بیتی تقسیمبندی میشود که هر کدام میتوانند سرعت خواندن و نوشتن شما را چندین برابر کنند. امکان اینکه مراحل خواندن و نوشتن به صورت همزمان انجام شود به لطف این رم وجود دارد.
SO-DIMM
یکی از انواع رمهای DIMM است که با اندازه کوچکتر طراحی شده است. به همین خاطر برای دستگاههای خاص با سایز کوچک مانند لپ تاپ و تبلت استفاده میشود. ارتفاع این رمها 30 میلی متر و ضخامت آنها فقط 3.8 میلی متر است.
سخن پایانی
رم DIMM یکی از انواع رمهای موجود در بازار است که میتواند با قابلیتهای خاص خودش برای هر سیستمی استفاده شود. در این مقاله شما را با انواع این رمها و قابلیتهای هر کدام آشنا کردیم. فقط کافیست که بر اساس نیاز خود این رمها را مورد استفاده قرار دهید و از سرعت بالای آنها در اجرای برنامهها و خواندن و نوشتن اطلاعات لذت ببرید.