جدول محتوا
خمیر سیلیکون مادهای است که طراحان از آن برای جلوگیری کردن از آسیب دیدن پردازنده رایانه و همینطور حرارت دیدن آن استفاده میکنند. خمیر سیلیکون هر چند وقت یک بار باید تعویض شود، زیرا سیستم در معرض عوامل مختلفی مانند رطوبت، سرما و گرما قرار میگیرد. این عوامل موجب میشوند که عملکرد دستگاه تغییر کند؛ به همین دلیل یکی از موضوعاتی که میخواهیم در این محتوا به آن بپردازیم، زمان تعویض خمیر سیلیکون سی پی یو است.
علائم خشک شدن خمیر سیلیکون
زمانی که خمیر سیلیکون خشک میشود، هر فردی به فکر تعویض آن میافتد و باید بگوییم که این خشک شدن علائمی دارد. معمولاً افرادی که بیش از حد از سیستم استفاده میکنند، زودتر با مشکل خشک شدن خمیر سیلیکون مواجه میشوند. بنابراین یکی از علائمی که برای خشک شدن آن وجود دارد، داغ شدن بیش از اندازه سیستم کامپیوتری است. در این باره باید گفت که داغ شدن سیستم کامپیوتری در حد معمول امری طبیعی است؛ اما گاهی اوقات پیش میآید که این سیستمها دچار داغی بیش از حد میشوند. دلیل داغی بیش از حد سیستم در اکثر موارد، میتواند ناشی از خشک شدن خمیر سیلیکون آن باشد.
بسیاری از افراد زمانی که از کامپیوتر استفاده میکنند، ممکن است با مشکل کند شدن سیستم مواجه شوند. یکی دیگر از علائمی که میتوان برای خشک شدن خمیر سیلیکون نام برد، کند شدن سیستم است. هنگامی که سیستم کامپیوتری گرم میشود، سی پی یو به دلیل نبودن خمیر سیلیکون نمیتواند گرما را به هیت سینک انتقال دهد؛ این موضوع باعث کاهش پیدا کردن سرعت کلاک پالس میشود. به همین خاطر این موضوع هم یکی از دلایلی است که میتواند جزء علائم خشک شدن خمیر سیلیکون به حساب بیاید و باید به آن توجه شود.
زمان خشک شدن خمیر سیلیکون را چگونه تشخیص دهیم
معمولا سیستمهای کامپیوتری بعد از گذشت زمان، نیاز به تعویض خمیر سیلیکون پیدا میکنند. گذر زمان میتواند یکی از دلایلی باشد که باعث خشک شدن خمیر سیلیکون میگردد. حالا این سوال پیش میآید که چگونه میتوانیم زمان خشک شدن خمیر سیلیکون را تشخیص دهیم؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم، همانطور که در قسمتهای بالاتر اشاره کردیم، دو عامل داغی بیش از حد سیستم و همینطور کند شدن آن، میتوانند از جمله علائم خشک شدن خمیر سیلیکون باشند. اما اگر بخواهیم یکی دیگر از دلایل این امر را بیان کنیم، میتوانیم به خاموش شدن ناگهانی سیستم اشاره کنیم.
اگر هنگام کار کردن با سیستم کامپیوتری خود و یا کار کردن با برنامههای دیگر با مشکل خاموشی سیستم موجه شدید، به احتمال زیاد دلیل آن میتواند ناشی از خشک شدن خمیر سیلیکون باشد. در این شرایط روی کارت گرافیک و همینطور سی پی یو فشار زیادی وارد میشود. فشار موجود باعث میشود که سیستم دیگر توانایی روشن ماندن نداشته باشد و به طور ناگهانی خاموش شود و از کار بیفتد. در هر صورت شما عزیزان در صورت بروز هر گونه مشکل، میتوانید از کمک افراد متخصص در این زمینه استفاده کنید و سوالات خود را از آنها بپرسید.
زمان مناسب برای تعویض خمیر سیلیکون سی پی یو
به صورت کلی علل مختلفی وجود دارند که میتوانند تعیین کننده زمان تعویض خمیر سیلیکون سی پی یو باشند. لازم به ذکر است که نمیتوان زمان ثابتی را برای این کار در نظر گرفت، اما دو نکته در این قسمت وجود دارد که میتوانید با استفاده از آنها زمان مناسبی را برای تعویض تخمین بزنید.
یکی از مواردی که میتوانید با توجه به آن زمان مناسب تعویض خمیر سیلیکون را تخمین بزنید، بازه زمانی خاص است. همانطور که میدانید، عملکرد و کیفیت لپ تاپهای مختلف با یکدیگر تفاوت دارد و همین عامل باعث میشود که تخمین زدن زمان تعویض کمی سختتر شود. با این حال با توجه به نظرات بسیاری از افرادی که در زمینه کار با لپ تاپ تخصص دارند، نشان داده شده که زمان مناسب برای تعویض خمیر سیلیکون دستگاههای اقتصادی، ۲ سال است. مدلهایی از لپ تاپ که کیفیت بالاتری دارند، حتی تا مدت زمان ۴ یا ۵ سال هم نیاز به تعویض خمیر سیلیکون ندارند.
مورد دیگری که میتواند به تخمین زمان مناسب برای تعویض خمیر کمک کند، بررسی کردن دما است. دما میتواند وضعیت سلامت خمیر را تعیین کند و به همین خاطر باید به صورت مداوم مورد بررسی قرار بگیرد. این کار را باید زمانی انجام دهید که مدت طولانی از سیستم استفاده کردهاید و در این صورت میتوانید اطمینان پیدا کنید که زمان تعویض خمیر رسیده است یا نه. یکی از نکات قابل توجه این است که افزایش پیدا کردن دمای پردازنده فقط نمیتواند به خاطر از کار افتادن خمیر سیلیکون باشد؛ بلکه جمع شدن گرد و غبار داخل آن هم، میتواند یکی دیگر از این دلایل باشد.
نحوه تعویض خمیر سیلیکون کارت گرافیک
یکی دیگر از موضوعاتی که باید به آن بپردازیم، مربوط به تعویض کردن خمیر سیلیکون کارت گرافیک است. خمیر سیلیکون این کارت از چیزی که روی پردازنده قرار دارد، حساستر است. به همین خاطر تا دو سال پس از خرید سیستم جدید و همینطور تعویض کردن خمیر قبلی سیستم، نیازی به تعویض خمیر این کارت ندارید. اگر خودتان قصد تعویض خمیر کارت گرافیک را دارید، باید بدانید که این کار، یک عمل حساس است و هرگونه اشتباهی که در آن صورت بگیرد، ممکن است شما را مجبور کند که کارت گرافیک را هم تعویض کنید.
در هر صورت اولین کاری که برای تعویض کردن خمیر کارت گرافیک باید انجام دهید، این است که سیستم خنک کننده را از قسمت جلویی جدا کنید. برای این کار باید تمام پیچهایی که در قسمت عقب آن وجود دارند را باز نمایید و سپس کابلهایی را هم که به فن متصل هستند را جدا کنید. برای این که بتوانید خمیر قبلی را تعویض کنید، باید از کاغذ یا پنبه استفاده نمایید. کاغذ یا پنبه را آغشته به الکل کنید و سپس خمیر را جدا نمایید؛ پیشنهاد میکنیم که این کار را با دقت انجام دهید. در مرحله بعدی باید یک مقدار از این خمیر که باید به اندازه نخود باشد را، روی قسمت مرکزی کارت گرافیک قرار دهید و به اتمام کار نزدیک شوید.
در انتهای کار باید تمام قطعاتی را که جدا کردید، با دقت سر جای خود قرار دهید و سپس فنهای سیستم را هم متصل نمایید. به این صورت سیستم شما با خمیر سیلیکون جدید قابل استفاده است. توجه داشته باشید که سیستم برای کارکرد خوب خود، باید تمامی قطعات مورد نیاز را داشته باشد؛ بنابراین با دقت بالا قطعات را سر جای خودشان قرار دهید.
سخن پایانی
خمیر سیلیکون به عنوان یک ماده پلیمری شناخته میشود که کار آن انتقال گرما در سیستمهای کامپیوتری است. به طور کلی باید گفت که کاربرد خمیر سیلیکون در سیستمهای کامپیوتری دارای اهمیت زیادی است و به همین خاطر باید به زمان خشک شدن و سفت شدن آن توجه زیادی شود. تشخیص زمان تعویض خمیر سیلیکون سی پی یو، با استفاده از چند روش قابل اجرا است که در این محتوا این روشها را ارائه دادیم. به طور کلی بررسی کردن سیستم هر چند وقت یک بار کار خوبی است چرا که میتوانید از طریق این کار سلامت سیستم خود را تشخیص دهید. در انتهای این بخش باید گفت که اگر بخواهید به خرید هارد سرور SAS، خرید سرور فیزیکی و همینطور خرید پردازندهی سرور بپردازید، میتوانید از طریق یک سایت معتبر و مورد اعتماد این کار را انجام دهید.