جدول محتوا
در زمان خرید سرور یا خرید سرور استوک احتمالاً شما هم نام سرور اچ پی را شنیدهاید و این سوال برایتان پیش آمده که انواع سرور hp چیست؟ HP یکی از بزرگترین تولیدکنندگان تجهیزات کامپیوتری و سرورهای تجاری است و محصولات متنوعی را در این زمینه تولید میکند. در توضیح سرور چیست؟ هم باید گفت که سرورها یکی از تجهیزات شبکه و دستگاههqایی هستند که به عنوان مرکز محاسباتی در یک شبکه کامپیوتری عمل میکنند. آنها مسئول ارائه منابع محاسباتی، ذخیرهسازی دادهها، پشتیبانی از برنامهها و خدمات شبکه، و مدیریت و کنترل شبکه هستند. سرورها معمولاً به عنوان قطعه اصلی در ساختار یک زیرساخت شبکه و سیستم اطلاعاتی در سازمانها استفاده میشوند. پیشرفت روزافزون در حوزه توسعه رایانش ابری و مدیریت کلان دادهها، باعث شده است که رویکردهای سنتی مبتنی بر سرور در محیط کسب و کار تغییر کنند. در نتیجه سرورهای هوشمند شرکت اچ پی (HP) برای ارائه راهکارهایی با خدمات فناوری اطلاعات پیشرفته، سرعت بیشتر، هزینه کمتر و دامنه کسب و کار گستردهتر طراحی شدهاند.
انواع سرور hp
اچ پی به عنوان یکی از بزرگترین شرکتهای تولیدکننده سرور در حدود 26 سال پیش، بازار سرورهای X86 خود را راهاندازی کرد و تاکنون با نوآوریهای خود رهبری این بازار را به دست گرفته است؛ نوآوریهایی که به طرز چشمگیری مراکز داده را با سرورهایی مانند HPE Moonshot و HPE Apollo دگرگون کرده است. در پاسخ به پرسش انواع سرور hp چیست؟ میتوانیم به صورت اجمالی به انواع زیر اشاره کنیم:
- انواع سرورهای HPE ProLiant
- سرورهای HPE ProLiant Easy Connect
- HPE ProLiant Micro Server
- سرورهای HPE ProLiant DL
- سرورهای HPE ProLiant ML
- سرورهای HPE ProLiant Blade
- سرورهای HPE Synergy
- سرورهای HPE Apollo
- سرورهای HPE Moonshot
اما این سرورها تنها بخشی از انواع سرورهای ساخته شده توسط HPE هستند. با ما تا پایان مقاله همراه باشید تا با انواع سرورهای اچ پی در زمینههای مختلف آشنا شوید و کاربرد هر کدام را بشناسید.
HPE مخفف چیست؟
HPE مخفف عبارت “Hewlett Packard Enterprise” است که نام کامل سرورهای اچ پی است. این محصولات توسط شرکتی با نام Hewlett Packard Enterprise در کشور آمریکا تولید میشوند و در بازار تجهیزات سرور به فروش میرسند. با سرورهای اچ پی میتوانید کار انتقال، ذخیرهسازی و پردازش دادهها و اطلاعات خود را با اطمینان خاطر انجام دهید. کمپانی HP در طول زمان، انواع مختلفی از سرورها را به بازار عرضه کرده است و این سرورها هر نسل به نسل پیشین خود پیشرفتهتر و بهینهتر شدهاند. تنوع بالای سرورهای اچ پی امکان انتخاب و پیادهسازی کانفیگ مورد نظر را برای کاربران فراهم میکند بهطوری که با نیازهای خود هماهنگ باشد.
انواع سرور hp چیست؟
شرکت اچ پی سرورهای خود را در سه سری با نامهای زیر تقسیم بندی میکند:
- سرور سری BL یا بلید (BLADE SERVER)
- سرور سری ML یا (Modular Line)
- سرور سری DL یا رک مونت (Density Line)
این تقسیم بندی به کاربران امکان میدهد تا بر اساس نیازهای خود، سرور مناسب را انتخاب کرده و کارایی و کاربرد مطلوب خود را از آنها بدست آورند.
سرور BL اچ پی
یکی از انواع سرور HP گروه سرورهای Blade است که به صورت تیغهای طراحی شدهاند و به عنوان سرورهای تیغهای نیز شناخته میشوند. این سرورها به طور کاملاً فشرده و ماژولار طراحی شدهاند و نحوه قرارگیری آنها در رک به صورت مجموعهای است. تعداد ۸ یا ۱۶ عدد از این سرورها در محفظههای مخصوصی به نام C3000 و C7000 قرار میگیرند و در داخل رک نصب میشوند. قابلیت انعطاف بالا و ساختار متفاوت آنها باعث کاهش هزینههای دیتاسنترها و بهبود سرویسدهی میشود. اگرچه در نگاه اول به ماهیت اساسی سرورهای Blade توجه نمیکنید اما با توجه به جزئیات میتوانید اهمیت این نوع سرورها را درک کنید و ارزش آنها را بیشتر بشناسید. به عنوان مثال در یک رک ۴۲ یونیتی HP میتوانید سه عدد سرور Blade C7000 را نصب کنید که هر شاسی، ۱۶ تیغه سروری را در خود جای میدهد. به طوری که میتوانید در واقع ۴۸ عدد سرور را جایگذاری کنید. این موضوع به ویژه زمانی مهم میشود که هر مترمربع از دیتاسنتر شما با هزینه بالایی تهیه شده باشد.
سرور تاور HP
یکی از ابتداییترین سرورهای موجود در بازار، سرور تاور یا ایستاده است. این سرورها همانند دیگر سرورها دارای اجزایی مانند پردازنده، کارت شبکه، مادربورد، رم و … هستند. اما باید توجه داشت که سرورهای ایستاده فضای بیشتری نسبت به دیگر سرورها اشغال میکنند. عملکرد و کارایی این سرورها که به آنها سرورهای ایستاده نیز گفته میشود، مشابه سرورهای رکمونت است، اما این سرورها در برخلاف سرورهای DL داخل رک قرار نمیگیرند و میتوانید آنها را در شرکتهای معمولی نیز استفاده کنید. البته در صورت نیاز میتوانید این سرورها را نیز داخل رک قرار دهید.
سرور DL اچ پی (رک مونت)
سرورهای رکمونت با کارایی بالا نسبت به سرورهای تاور و ایستاده، فشردهتر هستند و در داخل یک رک با اندازه ۱۹ اینچ قرار میگیرند. این سرورها دارای تکنولوژی Expansion Slot هستند که به شما امکان اضافه کردن کارتهای شبکه NIC یا HBA فیبر نوری را میدهند. با توجه به فشردهبودن این سرورها، میتوانید از کابلکشی و مدیریت مرکزی سرور بهرهمند شوید. سرورهای رکمونت را با نام خانوادگی DL در بازار میشناسند که خود خانواده Dl دارای انواع مختلفی میباشند مانند انواع سرور های نسل 10 ، انواع سرور های نسل 11 و … که این سرورها دارای انعطافپذیری و قابلیت اعتماد بیشتری نسبت به دیگر سرورها هستند و با توجه به تکنولوژیهای بهکاررفته در آنها قادر به انجام حجمکاری بالایی را با سرعت مناسب انجام میدهند.
تفاوت سرور DL و ML
سرورهای سری رکمونت اچ پی از محصولات قدرتمند شرکت اچ پی هستند که از قابلیت انعطافپذیری و مدیریت برخوردارند. این سری محصولات در سه گروه 100، 500 و 300 روانه بازار شدهاند و برای محیطهای با تعداد زیاد سرور ایدهآل میباشند. یکی از پرفروشترین مدلهای این سری سرور DL380 است که بسته به محیط رک، جز انتخابهای مناسب محسوب میشود. سرورهای DL300 در مدلهای متنوع با قابلیت پشتیبانی از دو پردازنده، مناسب برای دیتاسنترها و محیطهای کاری بزرگ، قابل استفاده هستند. همچنین سرورهای DL500 با چهار پردازنده، ایدهآل برای پردازشهای سنگین و برنامههای کاربردی با درجه اهمیت بالا به کار میروند. سری ML سرورهایی اچ پی برای شرکتها، موسسات و سازمانهای متوسط و بزرگ طراحی میشوند. این سرورها به رک نیاز ندارند و به صورت ایستاده هستند. این سرورها در سری ML100 و ML300 تولید شدهاند و در بخشهای مختلف از جمله سایتها و دیتاسنترها کارایی دارند.
همه چیز درباره سرورهای HP
سرورهای HP در انواع مختلفی به بازار عرضه میشوند. این شرکت خانوادههای متنوعی از سرورها را تولید میکند که هر یک پاسخگوی نیازهای خاصی هستند. در جدول به سوال انواع سرور hp چیست؟ به طور مختصر پاسخ می دهیم:
انواع سرور HP | کاربرد | مدل نمونه |
---|---|---|
HPE ProLiant Easy Connect | مناسب سرویسهای مدیریت از راه دور | HPE ProLiant Easy Connect EC200a Managed Hybrid |
HPE ProLiant MicroServer | مناسب کسب و کارهای کوچک | HPE ProLiant MicroServer Gen10 |
HPE ProLiant ML | مناسب دفاتر راه دور یا شعبات و کسبوکارهای در حال رشد | HPE ProLiant ML350 Gen10 |
HPE ProLiant DL | به دلیل تنوع بالای محصولات برای انواع کسب و کارها مناسب است. | HPE ProLiant DL380 Gen10 |
HPE ProLiant BL | مناسب دیتاسنترها | HPE ProLiant BL460c Gen10 |
HPE ProLiant SL/Apollo | مناسب استفاده در High Performance Computing یا HPC و حجمهای کاری بالا، تامینکنندگان سرویس و AI | HPE Apollo 4200 Gen10 |
HPE Moonshot System | مناسب پردازش دادههای حجیم، یادگیری ماشین، محاسبات ابری، دیتاسنترها | HPE Moonshot 5500 |
HPE Synergy | مناسب مجازی سازی، یادگیری ماشین، پردازشهای حجیم | HPE Synergy 480 Gen10 Compute Module |
HPE Cloudline | مناسب محاسبات ابری Cloud | HPE Cloudline CL2100 Gen10 |
HPE Hyperconverged | مناسب خدمات داده پیشرفته و عملیات مبتنی بر هوش مصنوعی | HPE SimpliVity 780 |
انواع سرور های اچ پی ProLiant
اچپی تعدادی از سرورهای خود را تحت عنوان HPE ProLiant به بازار عرضه میکند. ابتدا نام ProLiant برای سرورهایی بود که شرکت کامپک تولید و عرضه میکرد اما بعدها HP این شرکت را خریداری کرد و سرورهای خود را با این نام عرضه کرد. فروش بالای این سرورها تعهد HP به ارائه یک زیرساخت قابل اعتماد به صاحبان کسبوکار را نشان میدهد؛ بهطوری که طبق آمار هر 3 سروری که در جهان فروخته میشود، یکی از آنها سرورهای خانواده HPE ProLiant است.
سرورهای ProLiant اچ پی نقطه عطفی در استراتژیهای اچپی هستند و میتوانند در هر جایی با هر حجم کاری و در هر زمان در دسترس باشند و برای ترکیب و همپوشانی محیطهای ابری و نرمافزارمحور طراحی شدهاند. اچپی برای تأمین راهکارهای کاهش هزینه برای حجمهای کاری متنوع، سرورهای ProLiant نسل 9 و 10 را طراحی کرده است تا نیازهای اساسی مشتری را برآورده کند.
انواع سرورهای HPE ProLiant را میتوان در هفت دسته قرار داد و نیازهای کاری متفاوت را رفع میکنند. این هفت دسته شامل موارد زیر میباشد:
- HPE ProLiant Easy Connect
- HPE ProLiant MicroServer
- HPE ProLiant ML
- HPE ProLiant DL
- HPE ProLiant BL
- HPE ProLiant SL/Apollo
- HPE Moonshot System
صد البته که تمامی این خانوادهها به گونهای طراحی شدهاند که قابلیت کنترل و مدیریت حجمهای کاری چندگانه (زیرساخت IT، وب، اپلیکیشنهای تجاری، تحلیلها، بیگدیتا و…) را داشته باشند و هر خانواده برای موارد خاصی بهینه شدهاند.
انواع سرورهای SL و Apollo اچ پی
سرورهای SL نوعی سرورهای نصب شده در رک هستند و برای شبکههایی با اندازه بزرگ به کار میروند. این سرورها با Density بالا طراحی شدهاند و بهرهوری و کارآیی پیشرفتهای را برای محیطهای پیشرفته و توسعهیافته ارائه میدهند. در سالهای اخیر این سرورها تاپی End of Sale شدهاند و محصولات Apollo جایگزین آنها شدهاند. سیستمهای Apollo یا سری XL پلتفرمی همهمنظوره هستند که با کارایی، مقیاس و بهرهوری بالا، امکانات فراوانی را فراهم میکنند. این سیستمها ساختار Rack-Scale را دارند و مناسب استفاده در High Performance Computing یا HPC و حجمهای کاری تامینکنندگان سرویس و AI (هوش مصنوعی) هستند.
این سرورها تنها برای کاربردهای اینترپرایز مناسب هستند و به عبارت دیگر سیستمهای Hyperscale هستند که دارای قدرت پردازش فوقالعاده و قابل ارتقا برای سرویسهای تحت وب، وب هاستینگ، پردازش بیگدیتا و اپلیکیشنهای super computing است. معماری Rack-Scale منطقی است که منابع شبکه، ذخیرهسازی و محاسبات را جدا میکند و از این منابع و poolهای کاراتر بهره میبرد. در مقاله تفاوت سرور HPE ProLiant و HPE Apollo به بررسی تفاوت این دو سرور نیز پرداخته ایم.
کلام آخر
در این مقاله به پاسخ سوال انواع سرور HP چیست؟ و معرفی انواع سرور HP و همچنین بررسی تفاوت سرروهای HP با یکدیر پرداختیم. با بیان ویژگیهای هرکدام از این سرورها امکان مقایسه و انتخاب بهترین گزینه برای خرید سرور برای شما ایجاد شده است. اما توصیه ما این است که قبل از تصمیمگیری نهایی، با مشاوران متخصص و افراد با تجربه در این زمینه مشورت کنید. مدلهای متنوعی از سرورهای شرکت HPE وجود دارد که بین آنها سرورهای HPE Proliant DL، HPE Proliant ML، HPE Proliant BL و HPE Synergy در بازار ایران به عنوان محبوبترین و شناختهشدهترین مدلها شمرده میشوند.